Patiënt krijgt geamputeerd been als hoofdkussen

Archieffoto van een ziekenhuisbed.
anp Archieffoto van een ziekenhuisbed.
In het ziekenhuis van de Indiase stad Jhansi zijn twee artsen geschorst nadat ze een geamputeerd been als hoofdkussen aan een patiënt gaven. De man kwam binnen na een zwaar busongeval, waarna zijn been geamputeerd werd. De familie van het slachtoffer diende intussen een klacht in.  Het is niet de eerste keer dat dergelijke situaties zich in India voordoen. 

Twee artsen van een ziekenhuis in de Indiase stad Jhansi zijn geschorst na een wel heel vreemd voorval: ze amputeerden het been van een man en gaven het hem als hoofdkussen. Dat meldt een lokale zender.

Een 28-jarige patiënt, geïdentificeerd als Ghanshyam, werd in de spoed van het Maharani Laxmibai-ziekenhuis van Jhansi binnengebracht na een zwaar busongeval. Zijn been moest geamputeerd worden. Intussen klaagde zijn familie bij het personeel dat hij geen hoofdkussen kreeg. 

We moesten maar zelf voor een hoofdkussen gezorgd hebben

"Toen we na de amputatie op zijn kamer kwamen, zagen we dat men het afgezette been dan maar onder zijn hoofd geschoven had als kussen", zo liet een familielid weten aan tv-zender NDTV. "Toen we ons beklag deden bij de artsen, vertelden die ons dat we dan maar zelf voor een kussen moesten zorgen."

De familie diende een klacht in tegen de behandelende artsen. "We hebben de twee artsen geschorst en er komt een onderzoek", zo liet een woordvoerder van het ziekenhuis weten. "De fout ligt volledig bij ons."

De publieke ziekenhuizen in India hebben een slechte naam: het personeel is onderbemand, er is te weinig materiaal en bijna geen geld. Komt daarbij dat de staat Uttar Pradesh, waar het ziekenhuis ligt, één van de armste van het land is, waar mensen soms heel lang moeten wachten op de minste behandeling.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Viviane Devos

  Tzyn daar nog plezante dokters daar bly dat ik hier woon

 • Tina Colpaert

  Enkel privé klinieken zijn te doen daar maar dat kan bijna niemand betalen dus moeten ze maar met deze doen!

 • Peter Buyck

  Dat ziekenhuis kan je niet vergelijken met deze hier.

 • Frans Peeters

  Mijn zoon moest geopereerd worden aan zijnrechter heup, hij werd wakker en stelde vast dat ze aan zijn linker heup gewerkt hadden. Morgen moet hij naar de kliniek om daar te horen dat hij niets zou moeten betalen, natuurlijk gaat er een advocaat met hem mee.

 • Jos Daniels

  Recycling?