Passagiersvliegtuig vliegt rakelings boven hoofden van adrenalinejunks op strand

Maho Beach, een strand op het paradijselijke eiland Sint-Maarten in de Caraïbische Zee, lokt dagelijks tientallen toeristen en vliegtuigspotters die erop kicken een vliegtuig in volle landing te zien én te voelen zoeven boven hun hoofden. Dat het een nagelbijtende ervaring is, bewijst dit filmpje opnieuw.

In de video is een passagierstoestel van Pawa Dominicana te zien. Het vliegtuig nadert boven zee, scheert rakelings boven de hoofden van de aanwezige strandgangers en landt luttele seconden later op baan 10 van de internationale luchthaven Princess Juliana. Bezoekers op het strand worden ondertussen bijna weggeblazen door de krachtige luchtstroom, of jet stream, van het vliegtuig, dé reden dat de plek zo populair is bij vliegtuigspotters.

De landingsbaan heeft een lengte van amper 2.300 meter. Daarom moeten vliegtuigen er zo snel mogelijk landen. Als gevolg vliegen ze duizelingwekkend laag boven het strand en is de plaats zo in trek bij adrenalinejunks. De kracht van de jet stream voelen is ongetwijfeld een unieke belevenis, maar ook niet ongevaarlijk. Zo waarschuwt de lokale overheid dat door de impact van de hevige luchtstroom er gewonden kunnen vallen.

Die verwittiging schrikt alvast de toeristen en vliegtuigspotters in deze video niet af. De opname dateert van vorige maand en werd door YouTuber Dezz Rosswess op het internet gezet.