Passagiers maken ontbijt op rijdende trein in Pakistan, kooktoestel ontploft: nu al 74 doden

Op beelden in lokale media was te zien hoe de treinwagons in lichterlaaie stonden.
REUTERS Op beelden in lokale media was te zien hoe de treinwagons in lichterlaaie stonden.
In Pakistan zijn zeker 74 mensen om het leven gekomen en tientallen anderen gewond geraakt door een brand in een passagierstrein. Dat meldt de minister van Gezondheid van de deelstaat Punjab. Volgens de politie is de brand ontstaan doordat een gasfles ontplofte die door passagiers was meegenomen aan boord om te gebruiken op een kookstel.

Er raakten ook meer dan 40 mensen gewond toen de trein die van de stad Karachi naar Lahore spoorde, vuur vatte. 

De brand ontstond nadat een gasfles en twee kooktoestellen die door passagiers werden gebruikt om ontbijt te maken, ontploften, zegt politieverantwoordelijke Ameer Taimur Khan. De brand werd volgens de Pakistaanse minister van Transportzaken nog eens verergerd doordat de gebruikers van het kookstel hun eten in hete olie aan het bereiden waren. Drie wagons gingen in vlammen op, maar de meeste doden vielen toen ze in paniek uit de rijdende trein sprongen.

Het is niet ongebruikelijk dat reizigers kooktoestellen meenemen in de trein. Een treinreis op het ouderwetse spoornetwerk van Pakistan neemt lange tijd in beslag.

AP
Drie wagons brandden volledig uit.
REUTERS Drie wagons brandden volledig uit.
EPA
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ann Verschueren

    Koken met olie op gasvuren op trein dat is daar heel gewoon. Die mensen hebben totaal andere levensgewoontes; daarom hebben die het er ook zo moeilijk mee om zich hier in Europa aan te passen.

  • stefan crama

    Bij ons ondenkbaar,koken in de trein. Ginder duurt een treinrit wel tientallen uren en is er zelden catering aan boord.