Passagier verkleed als clown ontketent massale vechtpartij op cruise: “Er was overal bloed”

Het cruiseschip Britannia van P&O Cruises
CruiseMapper Het cruiseschip Britannia van P&O Cruises
Aan boord van het cruiseschip Britannia van P&O Cruises is gisterenochtend een gigantische vechtpartij uitgebroken. Verschillende passagiers en bemanningsleden raakten gewond nadat borden en meubelstukken als wapens gebruikt werden. Het nieuws werd eerst op Twitter gemeld door een journalist van de Britse tv-show Good Morning Britain en is nu ook te lezen bij verschillende Britse media.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vechtpartij vond gisteren plaats in de vroege uurtjes, toen het cruiseschip op de terugweg was van de Noorse stad Bergen naar de Zuid-Engelse havenstad Southampton, na een reis langs de Noorse fjorden.

Richard Gaisford, de journalist van Good Morning Britain die aan boord was, vernam dat de vechtpartij ontstaan was nadat een passagier zich had geërgerd aan een medepassagier die verkleed was als een clown. De gemoederen zouden verhit geraakt zijn omdat het een cruise was waar niemand zich mocht verkleden.

Rond 2 uur werd het veiligheidspersoneel naar het restaurant van de zestiende verdieping van de Britannia gestuurd. “Getuigen vertelden me dat ze zo bang waren dat ze zich moesten verstoppen”, aldus Gaisford nog. Volgens de aanwezige journalist werden de uren voordien grote hoeveelheden alcohol geconsumeerd op het schip en was er na de vechtpartij overal bloed te zien in het restaurant. Het personeel vertelde hem dat ze “nog nooit zoiets hadden meegemaakt” en dat de vechtersbazen meteen werden opgesloten in een kajuit in afwachting van de aankomst van het cruiseschip in Southampton.

Een woordvoerder van rederij P&O Cruises bevestigde intussen het incident. De politie van Hampshire is een onderzoek gestart.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean-Pierre Vercruysse

  Heb heel wat cruises gedaan met heel wat verschillende rederijen, nooit problemen gehad. Natuurlijk kunnen er soms wat problemen zijn maar als de meningsverschillen te groot zijn moet de bemanning dit diplomatisch aanpakken.

 • Marla Morgan

  Het vreemdst vind ik nog 'omdat het een cruise was waar niemand zich mocht verkleden". WTF?!

 • Tom Caers

  Mja Engelsen en drank....de watjes kunnen er echt ni tegen eh. Ze kunnen het beter bij een tasje thee houden.

 • mike vanginderen

  Britten en alcohol, slechte combinatie.

 • pascal de bruycker

  Wat is dat toch tegenwoordig ? Walgelijk vertoon voor een clown ..., lach deze uit , maar vechten...Zelfs op cruiseschepen vindt men geen rust meer...Welk slag volk is me dat tegenwoordig ? Arrogant , hautain en verwaande mensen van de 21 ste eeuw ...Niet meer in staat om te relativeren .