Passagier met verdachte 'IS-tatoeage' uit vliegtuig gezet

kos
Een passagier met een verdachte tatoeage heeft voor vertraging gezorgd. De tatoeage wekte argwaan bij een passagier en het boodpersoneel van de vlucht van Stockholm naar Heraklion. Ze zagen in de afbeelding een IS-vlag met een vers uit de Koran. De passagier werd samen met zijn vrouw uit het toestel van Norwegian gezet, meldt de Zweedse krant Expressen.

De vlucht zou gisteravond om negen uur vertrekken vanop de luchthaven Arlanda in de Zweedse hoofdstad tot iemand zijn oog liet vallen op de tatoeage. Voor de piloten stond het besluit meteen vast. De passagier zou onder geen beding meevliegen. Hij moest samen met zijn vrouw uit het toestel verwijderd worden.

Darko Ali, hoofd van de politie op Arlanda bevestigt dat het boordpersoneel en een passagier "reageerden op een andere passagier en dit om dezelfde reden. Ze waren bezorgd waarop de piloot besloot dat de persoon niet langer aan boord kon blijven. Hij wou dat de man in kwestie het toestel verliet."

De passagier werd onder begeleiding van de politie uit het toestel gezet. "We waren aanwezig maar dit is eigenlijk geen zaak van de politie", aldus Mats Eriksson van de politie uit de Zweedse hoofdstad. "Het is de piloot die de volledige controle uitoefent over het toestel. Hij mag autonoom beslissen wie er het toestel moet verlaten."

De vlucht steeg met een uur vertraging op naar haar bestemming in Griekenland.