Passagier bijna uit vliegtuig gezet omdat ze “ongepaste” outfit droeg

Latisha Rowe
RV Latisha Rowe
Meer kleren aantrekken of het vliegtuig verlaten. Dat was de keuze die Latisha Rowe naar eigen zeggen kreeg toen ze samen met haar 8-jarige zoon van Jamaica naar Miami wilde vliegen. Volgens het vliegtuigpersoneel van American Airlines was haar outfit ongepast. 

“Hier is wat ik droeg op het moment dat American Airlines me vroeg om te praten”, zo schreef Latisha op Twitter bij een foto van haar outfit. “Het personeel vroeg me ‘om me te bedekken’. Terwijl ik mijn kledingkeuze verdedigde, dreigden ze dat ik niet terug mocht keren naar mijn zitplaats. Tenzij ik gewikkeld in een deken door het gangpad zou lopen”, reageert ze misnoegd. “Mijn short bedekte ALLES maar blijkbaar was dit toch te uitdagend”. 

“Ik ben niet de slankste en draag graag felle kleuren dus dat valt op, maar het is niet vulgair. Het is niet ongepast. Als je iemand met een maatje 36 in exact dezelfde outfit naast me zet, zou niemand er iets van zeggen,” aldus Latisha. De vrouw verduidelijkt dat ze geen jasje of trui in haar tas had. 

Steun

Latisha kreeg een pak steunbetuigingen op sociale media, zo zegt ze aan ‘The New York Times’. “Er is niets mis met haar outfit. Als ik een blonde celebrity was met dezelfde kledij zou ik dan ook zo behandeld worden?”, zo staat te lezen in een reactie bij de foto van Latisha. Of nog: “Hoe moet iemand zich dan kleden die in juni van Kingston naar Miami vliegt? Trainingspak? Rok tot op de grond? Haar borsten en billen waren bedekt. Schaam jullie, American Airlines”. 

De vrouw denkt eraan om een rechtszaak aan te spannen tegen de luchtvaartmaatschappij wegens discriminatie, zo verduidelijkt haar advocaat Geoffrey Berg. “American Airlines moet ervoor zorgen dat mensen niet op deze manier behandeld worden.”

Een woordvoerster van American Airlines laat aan CNN weten dat het bedrijf de zaak momenteel onderzoekt. “We zijn bezorgd over de klacht van mevrouw Rowe. We willen graag onze excuses aanbieden. We streven naar een positieve, veilige reiservaring voor iedereen die met ons vliegt”, klinkt het. “Op onze website staan richtlijnen rond kledij. We vragen onze reizigers om zich gepast te kleden. Blote voeten of uitdagende kledij zijn niet toegestaan.”
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Vansteelandt

  Merlijn Metatron, je theorie houd geen steek. Kun je net zo goed zeggen dat ze speekselafwerende stoffen of zelfreinigende zetels in de bus of trein moeten gebruiken omdat er een paar viezerikken spuwen op de bus of hun vuile schoenen op de zitting van de zetel voor hen leggen. Een beetje respect voor je medereizigers mag je wel hebben. 't Is niet voor niks dat veel mensen zich ergeren aan smerige voertuigen bij het openbaar vervoer.

 • Priscilla Selina

  Wat een onzin, sinds wanneer mag iemand met maatje 36 wel een jumpsuit dragen en een vrouw met maat 44 niet? Wat een onzin. Haar borsten en billen zijn gewoon netjes bedekt. Er lopen meiden met maatje 36 waar halve billen en borsten uisteken maar dat is wel oke omdat ze slanker zijn? Wat rscistisch zeg. Of allemaal wel of allemaal niet.

 • Marianne Van den Lemmer

  Graag regels voor gepaste kleding in een vliegtuig!

 • Diane Bernaerts

  "Blote voeten of uitdagende kledij zijn niet toegestaan.” Als dat de regel is, kan ik toch wel begrijpen waarom men haar vroeg om zich te "bedekken", want je kan dit toch echt wel uitdagend noemen.

 • Juliette Francois

  Ronny heeft een heel goed punt. Haar kleding is hoegenaamd niet ongepast. Maar het is niet prettig om je rug neer te vlijen tegen een rugleuning waar eerder een zweetrug tegen geplakt zat. Omwille van hygiënische redenen mag het dus best wel wat bedekter.