Paspoort van verdachten 9/11 en aanslag Madrid gevonden

Een enorme stofwolk hangt over New York na de instorting het World Trade Center.
Een enorme stofwolk hangt over New York na de instorting het World Trade Center.

Het Pakistaanse leger heeft in de regio Zuid-Waziristan het paspoort gevonden van een verdachte die betrokken was bij de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.

Duitse terreurcel
De Duits-Marokkaanse Said Bahaji zou lid zijn van een terreurcel in het Duitse Hamburg waartoe ook Mohammed Atta behoorde. Atta was de leider van de groep die de aanslagen met vliegtuigen uitvoerde. Bahaji zou de internetexpert van de groep geweest zijn. Hij studeerde aan de technische universiteit van Hamburg en diende enkele maanden in het Duitse leger. Volgens het paspoort is hij kort voor de aanslagen op 4 september 2001 naar Karachi in Pakistan gevlogen, meldt de Pakistaanse krant Dawn.

Madrid
Het leger vond ook het paspoort van de Spaanse echtgenote van een al-Qaidalid. Het gaat om de vrouw van Amer Azizi, een Marrokaan die betrokken zou zijn bij de terreuraanslagen in Madrid in 2004. De papieren zijn volgens het leger aangetroffen in de omgeving van de plaats Sherwangi, een bolwerk van buitenlandse terroristen van vooral Oezbeekse afkomst. (sam)