Partners van agenten roepen in Parijs op tot respect voor politie

REUTERS
Tientallen partners van politiemensen hebben deze middag in het centrum van Parijs gedemonstreerd uit onvrede met de behandeling van agenten. Zij vinden dat politiemensen oneerlijk worden bejegend als het gaat om racisme.

Politiebonden beschuldigen de overheid ervan de politiemensen de schuld te geven van sociale problemen in een poging tegemoet te komen aan protesten van burgers tegen racisme en politiegeweld.

Het protest vond plaats voor het hoofdbureau van politie in de Franse hoofdstad. Onder de demonstranten veel vrouwen van agenten. Zij droegen spandoeken met het opschrift 'Respecteer onze politie', bestemd voor minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Deze minister riep de woede van de politie over zich af door publiekelijk te verklaren dat racisme aanwezig is in het politiekorps en dat hij elke bewezen beschuldiging zou bestraffen.

REUTERS

Gisteravond hielden 200 politieagenten een protestactie tegen de beschuldigingen van racisme en politiegeweld. De agenten blokkeerden de straat voor de Bataclan, de concertzaal waar in november 2015 een terroristische aanslag plaatsvond. De agenten vinden dat ze van de beleidsmakers te weinig steun krijgen.  Met politiewagens en motors zetten de agenten rond 23.30 uur de straat af. Ze legden handboeien op de straat en zongen de Marseillaise, het Franse nationale volkslied. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Terecht !

 • raf peeters

  Respect had je voor Rijkswacht vroeger .Vroeger werd er ook al eens een terechtwij-zing gegeven als fout ging zonder direct een boete.Vandaag zijn de mensen een beetje moe gepest,voor minste wordt je zwaar gestraft(vb 10km te snel Duitsland kost je 15€,in Belgie zonder pardon 53€)niet redelijk en als je ziet wat sommigen zich in de maatschappij veroorloven en amper gestraft worden en dat al met criminele handelingen,nu ja,het recht systeem maakt het maar politie wordt als pester bekeken

 • paola nerozzi

  Ze hebben gelijk kom op voor jullie rechten als de andere krapul het ook doen jullie zijn er voor het land te besturen en dat die lafaards met hun makers hun gezicht maar laten zien als ze iets uitspoken maar dat doen ze niet omdat het lafaards zijn een bende nietsnutten die geen opvoeding hebben gehad van thuis uit

 • André Van Laethem

  Het werk van de politie is door de jaren heen veranderd. Het zijn secretaressen geworden die verplicht worden om geld binnen te brengen via soms onnozele boetes. Maar ze moeten zich wel laten afmaken op de mlaatsen waar ze wel nuttig zijn.. dat is een prrobleem van justitie.

 • marco serfs

  Dan moeten ze dit eerst ook verdienen.