Partij van Thierry Baudet klaagt tv-programma aan wegens "onwaarheden"

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.
ANP Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.
In Nederland stapt de partij Forum voor Democratie (FvD) naar de rechter omdat het tv-programma "Buitenhof" uitlatingen over Forum-leider Thierry Baudet niet rechtzet. De partij ziet zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen en spant een kort geding aan, laat een woordvoerder weten.

De redactie van het programma, dat vandaag op de Nederlandse zender NPO1 wordt uitgezonden, weigert tot nu toe ieder commentaar, ondanks herhaaldelijke verzoeken om rectificatie, aldus de zegsman. "Wij kunnen en willen deze aperte onwaarheden niet onweersproken laten en gaan ervan uit dat Buitenhof deze fouten zal rechtzetten.”

“Schandelijke leugens”

Volgens Baudet zijn in het programma "schandelijke leugens" verspreid over wat hij tijdens een debat in de Tweede Kamer (van volksvertegenwoordigers) heeft gezegd. De dingen die de presentatrice "mij in de mond legt", heb ik "absoluut niet gezegd", tweette Baudet over de uitzending vandaag.

Volgens Buitenhof-presentatrice Natalie Righton, die haar debuut bij het programma maakte, baarde Baudet vorige week in de Kamer nogal opzien. Hij zou hebben gezegd "dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen voor Afrikaanse immigranten".

De VPRO, die Buitenhof samen met twee andere omroepen maakt, wilde niet reageren.