Parlementslid stapt op bij Labour en haalt zwaar uit naar Corbyn

Jeremy Corbyn
AFP Jeremy Corbyn
Een parlementslid van de belangrijkste Britse oppositiepartij Labour, Louise Ellman, heeft haar ontslag aangekondigd. Reden is het antisemitisme dat in de partij woedt. Ellman uitte ook haar ongenoegen over leider Jeremy Corbyn. "Ik kan niet langer pleiten om voor Labour te stemmen als Corbyn premier kan worden."

Haar ontslag volgt enkele maanden nadat verschillende volksvertegenwoordigers uit de partij stapten wegens de aanpak van de brexit en van het antisemitisme door partijleider Jeremy Corbyn. 

De 73-jarige Ellman, die al 55 jaar aangesloten is bij Labour, kondigde aan dat ze zich niet zal aansluiten bij een andere partij. Ze hoopt terug te keren naar Labour als die een andere richting is uitgegaan.

"Ik denk dat Jeremy Corbyn niet onze premier kan zijn", schrijft Ellman in een brief die ze op Twitter plaatste, terwijl vervroegde verkiezingen door de politieke crisis door de brexit onvermijdelijk lijken.

"Onder Jeremy Corbyn is het antisemitisme mainstream geworden binnen Labour", klinkt het nog. "We kunnen hem in het land niet laten doen wat hij de arbeiderspartij heeft aangedaan.”

Bekijk ook: “Belangrijkste fundamenten van brexitakkoord zijn klaar”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Labour is toch socialistisch? Hoe kunnen die nu antisemitisch zijn ?

 • Manu Claes

  Het is een feit dat onder Corbyn antisemitisme mainstream is geworden binnen Labour. De BBC heeft er onlangs een Panorama reportage over uitgezonden die weinig aan de verbeelding overlaat.

 • patrick morel

  Boris mag blij zijn dat Corbyn aan de andere kant van de tafel zit. Iemand die zeker niet geschikt is om prime minister te worden.

 • palem palem

  natrappen is een zeer gewaardeerd wapen bij de politici