Parlement Macedonië akkoord met naamswijziging

Een deel van de Macedonische oppositie boycot in het parlement de stemming over de  naamsverandering van Macedonië naar ‘Republiek Noord-Macedonië’ en weigert te gaan zitten.
REUTERS Een deel van de Macedonische oppositie boycot in het parlement de stemming over de naamsverandering van Macedonië naar ‘Republiek Noord-Macedonië’ en weigert te gaan zitten.
Het parlement van Macedonië heeft gisterenavond ingestemd met het regeringsvoorstel om de grondwet aan te passen om de naam van het land veranderen in de 'Republiek Noord-Macedonië'. Dat is een eerste stap om een punt te zetten achter het geschil met Griekenland, dat ook een regio met de naam Macedonië heeft.

"Het parlement keurde het voorstel van de regering goed om te beginnen met de amendementsprocedure van de grondwet", zei parlementsvoorzitter Talat Xhaferi na de stemming in het parlement, die 's avonds gehouden werd. 

Tachtig van de 120 parlementsleden stemden voor het voorstel, zodat de vereist tweederdemeerderheid behaald werd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • cecil atherton

    Nu kan hier het drama beginnen tussen de 2 limburgen en brabanten, of luxemburg en luxemburg. Kwestie van een bestaansrecht te creëren voor de zoveelste praatbarak.

  • RENE LENAERTS

    Oef! Ze zouden nog in staat geweest zijn om er een frisse oorlog over te starten.