Parkeerwachter zwaar mishandeld en beroofd van scooter in Birmingham: "Opgelucht dat ik nog leef"

Twitter
In de Britse stad Birmingham is een parkeerwachter aangevallen door een groepje jongeren. De kopschoppers beroofden de man ook van zijn motorfiets. De brutale schoppartij werd gefilmd (opgelet, expliciete beelden).

Het hallucinante voorval speelde zich vrijdag af. De 21-jarige Charlie Weston was zijn werk aan het doen toen hij werd omsingeld door een groepje jongeren en het slachtoffer werd van zinloos geweld.

"Ik merkte niet dat ze achter me aankwamen, ik draaide me gewoon om en zag onder meer een man in een hoodie waarvan ik het gezicht niet kon zien. Het stelen van de scooter was niet het werkelijk doel, ze wilden me gewoon toetakelen", zei de onthutste parkeerwachter.

Twitter

De jongeman werd van zijn motorfiets gesleurd en op de weg geworpen. Terwijl hij op de grond lag, moest hij stampen op zijn rug en hoofd incasseren. Gelukkig droeg hij een helm.

Na de brute aanval bleef de parkeerwachter nog enkele minuten liggen. "Ik vreesde dat ze mijn kaak hadden gebroken. Ik heb echt geluk gehad dat ik nog leef - ik had niet gedacht dat ik weer recht zou kunnen staan."

Vervolgens bracht de onfortuinlijke man vier uur in het ziekenhuis door. Hij had verwondingen aan zijn gezicht en moest zware pijnstillers slikken. Maar ondanks dat begon hij gisteren met goede moed aan een nieuwe werkdag.

Geweld veroordeeld door politici

Lokale politici en de politie van Birmingham veroordeelden eensgezind het schokkende geweld. Parlementslid Liam Byrne (partij Labour) waarschuwde online: "We moeten deze mensen NU arresteren. Iemand kent ze."

De politie is nog steeds op zoek naar de daders en enkele omstaanders. Onderstaande video laat de aanval zien. Opgelet, het gaat om expliciete beelden.
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lieven Vermandere

  En telkens maar het gezicht onklaar maken.....alsof we niet weten......

 • Peeters Freddy

  Het geweld neemt gestaag toe in Europa met dank aan de onkunde van de politici die pakken poen verdienen om niets te doen.

 • Christine Laevers

  Hier op het Franse platteland slaap ik alleen met de deur open. Open, hé! Als ik dit zie is het precies of er een andere wereld is waar niemand meer veilig is. Het ergste is dat te veel mensen er gewend aan raken en denken dat dat een normaal leven is en dat het overal zo is. Ik denk aan buschauffeurs, jogsters, truckers, homo-koppels, ... het is geen habitat meer. Het is de hel.

 • Roger Declercq

  Als ze de daders al oppakken, geef ze aan de familie van het slachtoffer. Wedden dat ze daarna dergelijke feiten niet meer plegen?

 • Pierre Bonte

  1x geluk gehad,blijf werkonbekwaam en ga niet meer in zulke buurten en verhuis uit deze wereld