Parijse zakendistrict La Défense tijdlang afgezet na oproep over gewapende man

De oproep had een grote politieoperatie op gang gebracht.
EPA De oproep had een grote politieoperatie op gang gebracht.
Het Parijse zakendistrict La Défense en naburige scholen zijn dinsdagochtend een tijdlang afgezet geweest nadat de politie een oproep had gekregen over een gewapende man in de buurt. Dat meldt de politie van Parijs.

Een man had de politie gebeld om te melden dat hij een gewapend individu had gezien rond het winkelcentrum Les Quatre Temps in La Défense. 

AFP

Grote politieoperatie

Daarop voerden gewapende agenten grote controles uit in het hele gebied. Ook militairen waren aanwezig.

Op Twitter raadde de politie mensen die zich in de buurt bevonden aan om zich niet te verplaatsen en zich te houden aan instructies van de autoriteiten. Het winkelcentrum zelf werd afgezet en de klanten die er waren, werden geëvacueerd. Mensen moesten hun handen omhoog houden bij het verlaten van het gebied en werden gecontroleerd door de veiligheidsdiensten.

Scholen in de wijken Courbevoie, Nanterre en Puteaux werden afgesloten. RATP, het openbaarvervoerbedrijf van Parijs, meldde op Twitter dat het station van La Défense werd geëvacueerd. Ook vele werknemers in het zakendistrict gaven aan dat ze binnen moesten blijven. In de wolkenkrabbers van La Défense werken zo'n 200.000 werknemers.

Geen verdacht persoon gevonden

Intussen zijn de controles afgerond, meldt de politie. Er is uiteindelijk geen verdacht gewapend individu aangetroffen. Het gebied wordt weer vrijgegeven.

EPA

De Franse politie is nog steeds in hoge staat van paraatheid. In Frankrijk zijn afgelopen jaren meerdere terroristische aanslagen gepleegd.

EPA
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Piet Deroover

    Dat kost allemaal veel geld, hopelijk wordt de 'grappenmaker' bij de kraag gevat en de rekening gepresenteerd.