Parijs wil spoedvergadering VN-Veiligheidsraad over "humanitaire ramp" in Syrië

REUTERS
Frankrijk wil dat de VN-Veiligheidsraad onmiddellijk bijeenkomt om de situatie in de Syrische stad Aleppo te bestuderen, net als middelen om de bevolking te helpen. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault spreekt van een "humanitaire ramp" in de stad.

In een persbericht stelde Ayrault dat er dringend moet worden gewerkt aan een staking van de vijandelijkheden en toegang voor humanitaire hulp.

De rebellen hebben een derde verloren van hun bolwerk in Oost-Aleppo, na niet-aflatende aanvallen door het Syrische regime en haar bondgenoten.

AFP

Tot 16.000 mensen verdreven

De hevige aanvallen op het rebellengebied in de Syrische stad Aleppo hebben volgens de Verenigde Naties tot 16.000 mensen op de vlucht gedreven. Zouden de gevechten uitbreiden, dan zullen duizenden waarschijnlijk geen andere keuze hebben dan eveneens te vluchten, aldus VN-noodhulpcoördinator Stephen O'Brien vandaag. In het rebellengebied in Oost-Aleppo zijn er geen werkende ziekenhuizen meer. De voedselvoorraad is ook ei zo na leeg, verklaarde hij nog.