Parijs minder populair bij toeristen door ‘gele hesjes’

Archiefbeeld
belga Archiefbeeld
Het aantal toeristen in Parijs is in de eerste helft van dit jaar lichtjes achteruitgegaan. Vooral in het eerste kwartaal kwamen er minder toeristen naar de Franse hoofdstad, hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de demonstraties van ‘gele hesjes' in de Parijse straten.

Van januari tot en met juni checkten er 17,3 miljoen toeristen in een Parijs hotel in. Dat is een daling met 0,1 procent tegenover het record dat in de eerste helft van vorig jaar was opgetekend. Er waren minder buitenlandse toeristen (-0,5 procent), maar het aantal Franse bezoekers nam toe (+0,3 procent). De inkomsten daalden ook met 0,1 procent tot 9,8 miljard euro. 

De manifestaties van de gele hesjes die startten in november 2018 en soms uitdraaiden op gewelddadige confrontaties met de politie, wogen vooral in het eerste kwartaal door. Toen waren er 4,8 procent minder buitenlandse toeristen in de hotels en 3,4 procent minder Franse. In het tweede kwartaal werden er wel weer plusjes geschreven, onder meer dankzij het WK vrouwenvoetbal. 

Minder Britten 

Britse toeristen boekten 304.000 nachten minder in Parijs in de eerste jaarhelft. Een daling die vermoedelijk te maken heeft met brexit-onzekerheid. De Britten blijven wel de op een na belangrijkste groep buitenlandse bezoekers, na de Amerikaanse. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Zou zakkenrollers en extreme prijzen niet juister zijn?

 • jos robben

  het grote probleem is de arrogante globalist Macron

 • Don Tessers

  Het verdraaien van de realiteit door de mainstream media. Het zijn niet de gele hesjes maar de vele aanrandingen, verkrachtingen, berovingen door migranten en bendes uit Roemenië, Albanië en Kosovo. Veel met geweld en ernstige verwondingen.

 • marc castermans

  Vanochtend op het radionieuws gehoord, geen vermindering door gele hesjes van het aantal toeristen in Parijs. Twee bronnen?

 • Johan Casier

  @Pieter Verhulst, dan moet je die plaatsen maar vermijden. Ga eens waar toeristen niet of nauwelijks komen. Parijs heeft zoveel mooiere plaatsjes te bieden dan de cliché plaatsen. En daar wel vriendelijke mensen. Al zo vaak in Parijs geweest en nooit dezelfde plaatsjes bezocht. Durf te verdwalen!