Parijs en Londen willen nieuwe spoedzitting VN over Syrië

EPA
Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben vandaag een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gevraagd. Parijs en Londen willen dat de raad zich buigt over de "mislukking om een tijdelijk staakt-het-vuren te bereiken" in Syrië. Dat hebben diplomaten vandaag gezegd. 

Beide landen kijken dan vooral naar Oost-Ghouta, de rebellen- en jihadistenenclave van waaruit de hoofdstad Damascus al jaren wordt bestookt, en niet naar, onder andere, het Turkse offensief in Afrin.

Momenteel voeren de Syrische regeringstroepen met Russische hulp een offensief uit tegen die enclave, die beheerst wordt door een viertal jihadistengroepen. Bij dat offensief zijn volgens de Britse site Syrisch Observatorium voor de Menserechten (SOHR), die zich baseert op "activisten" ter plaatse, sinds 18 februari al 800 doden gevallen, allen burgers. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Febe Chapin

  Verenigde naties? Meer een Verenigde grap en geldverspilling.

 • Karen Kiebooms

  Sommige vuren moet je laten uitbranden en daarna heeft iedere vluchteling een goede reden om terug te keren en het land herop te bouwen!

 • robert van puyenbroeck

  Syrië heeft niets te vertellen, Rusland deelt de lakens daar uit, waar blijft de zo vredelievende sportwereld : begin met de Wereldbeker voetbal te boycotten of zijn dode kinderen niet belangrijk genoeg en komt het geld op de eerste plaats bij die overbetaalde spelers.

 • Daniel Mignolet

  Rotzakken zijn het Koerden mogen blijkbaar gebombardeerd worden.