Paraglider sinds donderdag vermist in Pyreneeën

Illustratiebeeld van een paraglider boven de Mont-Blanc vorige maand.
REUTERS Illustratiebeeld van een paraglider boven de Mont-Blanc vorige maand.
Een paraglider die opgestegen was van de paraglidingbasis van Val Louron in de Hautes-Pyrénées, wordt sinds donderdag vermist. Dat heeft de Franse politie maandag bekendgemaakt.

"Het was een goede dag voor langeafstandsvliegen, met omstandigheden waarmee je tot 4.000 meter kunt klimmen als je ervaren bent", zegt Richard Berthome, een paraglidinginstructeur uit Val Louron. De laatste keer dat hij door andere paragliders werd gezien, was hij op weg naar het zuidwesten, volgens een bron dicht bij het onderzoek.

Er is een onderzoek gestart in de Hautes-Pyrénées, het aangrenzende departement Haute-Garonne en aan de Spaanse kant van de Pyreneeën.µ

Risico in turbulente gebieden

"Paragliden is op zichzelf niet gevaarlijk, mensen doen het al 30, 40 jaar en er gebeurt niets met hen, maar vliegen op afstand kan riskant zijn als je je in turbulente gebieden begeeft", aldus nog de instructeur.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.