Panne legt verkeer plat in een van de drukste treinstations van Parijs

AFP
In het treinstation Paris-Montparnasse, een van de drukste stations in Parijs, heeft een informaticabug het treinverkeer volledig lamgelegd. Dat heeft treinmaatschappij SNCF gemeld. De panne begon rond 13.30 uur en zorgde voor heel wat chaos en drukte in de stationshal.

De SNCF laat weten met man en macht aan een oplossing te werken en extra mensen in te zetten die in het station zelf de reizigers moeten informeren en bijstaan. Maandagochtend zou het verkeer richting het westen en zuidwesten van Frankrijk opnieuw normaal moeten verlopen, verklaarde een topman van de maatschappij. 

De storing trof zowel de belangrijkste treinverbindingen als de regionale diensten. Aan de oorzaak ligt een informaticaprobleem dat zich voordeed bij het implementeren van een nieuw systeem. Hoeveel reizigers precies door de panne werden getroffen is niet duidelijk. 

AFP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.