Paniek: lopers 'Color Run' krijgen gekleurde verf niet uit hun haar

Twitter
In het Nederlandse Leeuwarden namen dit weekend zo'n 2.000 enthousiastelingen deel aan de loopwedstrijd 'Color Run'. Die eindigde de volgende ochtend echter in mineur. Het verfpoeder waarmee de kandidaten werden bestrooid, blijft namelijk hardnekkig in het haar zitten. Op sociale media regent het klachten: "Al 12 keer gewassen en het gaat er niet uit", schrijft één van de deelneemsters op Facebook.

De 'Color Run' is een loopwedstijd waarbij deelnemers vijf kilometer afleggen en intussen op verschillende locaties overgoten worden met verfpoeder. Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en werd vorig jaar voor het eerst in ons land georganiseerd, mét groot succes. Dit weekend vond het evenement plaats in Leeuwarden, een stad in het Nederlandse Friesland. Daar hebben zich gisteren na afloop enkele minder tevreden lopers gemeld.

"Ik durf niet naar school"
"Nog mensen met groen haar? Inmiddels al vier keer gewassen. Wat doe ik hieraan?". De Facebookpagina van het evenement werd gisteren gebombardeerd met dergelijke berichten. Het gekleurde goedje dat deelnemers over zich heen kregen, blijkt moeilijk tot zelfs onmogelijk uit te wassen. "Ik lijk wel een gekleurde paradijsvogel", reageert een meisje wiens haar alle kleurtinten telt. Sommige lopers kunnen er nog mee lachen, maar voor anderen is het bittere ernst: "Zo durf ik morgen écht niet naar school."

De klagende Facebookers krijgen van medelevende mensen tips: ketchup, pindakaas of groene zeep in de haren smeren zou helpen. Maar voor de meesten lijkt de enige oplossing toch een bezoekje aan de kapper. "Mijn kapper heeft me uiteindelijk verlost van mijn groene haardos", schrijft een gedupeerde deelneemster.

Slechte timing
Het nieuws over de gekleurde haarlokken kon niet slechter vallen. Over twee weken gaat de 'Color Run' door in Hemiksem, bij Antwerpen. Daar schreven zich inmiddels al duizenden kandidaten voor in. Zij zijn bij deze dus gewaarschuwd, al liet de organisatie al weten de verfpoeders onmiddellijk te vervangen.

Geen garantie
Colorsensation, de organisatie achter de loopwedstrijd, zegt de problemen te betreuren. "Garantie over 100 procent uitwasbaarheid geven we niet, maar afwasbaar moet het zeker zijn", zegt een woordvoerder. Volgens hem is er meteen contact opgenomen met de leverancier van het poeder. Die heeft reeds gemeld de betreffende poeders te vervangen. "In het verleden hebben we hier nooit problemen mee gehad, u begrijpt dat wij hier erg van geschrokken zijn", laat het bedrijf verstaan.

"12 keer gewassen en het gaat er niet uit"
Facebook "12 keer gewassen en het gaat er niet uit"
"Je zou maar roze haar moeten hebben. Bedankt!"
Facebook "Je zou maar roze haar moeten hebben. Bedankt!"
Facebook
Sfeerbeeld van de 'Color Run', vorig jaar in Brussel.
PHOTO_NEWS Sfeerbeeld van de 'Color Run', vorig jaar in Brussel.