Paniek bij grote brand in partycentrum Tilburg

De brandweer in het Nederlandse Tilburg moest gisterenavond massaal uitrukken  voor een grote brand in een partycentrum en bowlingbaan in de Brabantse gemeente. Het hele complex ging in vlammen op en stortte gedeeltelijk in.Twee brandweermannen werden gewond.

De brand brak uit rond elf uur en de vlammen sloegen metershoog uit het dak. Het hele complex staat in lichterlaaie. Eén persoon zou rook hebben ingeademd en voor controle naar het ziekenhuis gebracht zijn. Op een amateurvideo (zie hierboven) is de paniek te zien wanneer de vlammen uitbreken.

Het party- en bowlingcentrum Dolfijn is in alle haast ontruimd. Voor de deur van het pand liggen bowlingschoenen die door de bowlers zijn achtergelaten. Bij het verlaten van het pand ontstond enige paniek; het was dringen om buiten te komen.

Steekvlam
Volgens enkele bezoekers ontstond eerst een klein brandje in het plafond, waarna er een steekvlam uit kwam en het vuur zich daarna snel verspreidde. De brand zorgde ook voor een zware rookontwikkeling in de omgeving. Een woning naast het partycentrum werd ontruimd.


Sandra Bats