Palestijnen waarschuwen VS Jeruzalem niet te erkennen als hoofdstad van Israël

AFP
De Palestijnse autoriteiten waarschuwen de VS ervoor om niet door te gaan met het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.

"We hebben de Amerikanen gewaarschuwd dat als de Amerikaanse regering Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël en de Amerikaanse ambassade naar daar verplaatst, dit elke kans op een vredesproces de grond inboort", zei Naabil Shaath, raadgever van de Palestijnse Autoriteit.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is diplomatieke gesprekken opgestart met Arabische en andere leiders om Trumps plannen een halt toe te roepen.

Jeruzalem erkennen als de hoofdstad van Israël zou een einde brengen aan jaren van bemiddeling in het Palestijns-Israëlisch conflict. Amerikaanse presidenten hebben tot nu toe geschroomd om de erkenning door te voeren net om die reden.

Israël beschouwt Jeruzalem als zijn hoofdstad en dringt er bij de VS al lang op aan om de ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar de stad. De Palestijnse Autoriteit zegt op haar beurt dat Jeruzalem de toekomstige hoofdstad wordt van de Palestijnse staat.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erby Herman

  Heel wat mensen roepen en vloeken tegen trump,s beslissing hoewel ze weten dat hij gelijk geeft, dit omdat ze schrik hebben, en omdat ze er niet durven voor uitkomen.

 • Steve Van der Vekens

  Karel, dreigen is met korte ei.

 • Karel Van Geel

  De palestijnen bedrijgen de VS!!!! De palestijnse grapjassen kunnen zichzelf nog niet eens onderhouden met wat kunnen ze drijgen. Natuurlijk moet de VS Jeruzalem erkennen als hoofdstad want daar heeft Israel recht op enkel en alleen omdat het een buffer is voor het Westen tegen de moslimextremisten terroristen staten als Iran.

 • Javi Marl

  Dat zou toch de grootste blunder van zen leven zijn zenne

 • Marc Van der Vloedt

  Iedereen maakt wel eens een kapitale fout ! maar fout kapitaal maakt wel heel veel fouten de laatste tijd en is dat nog te rechtvaardigen ? Hoogmoed en grootheidswaanzin van de immo-wereld wil het "hart" treffen van (de/onze) beschaving ? en de weerbots...!