Pakistan pakt opnieuw verdachten schooldrama op

Een familielid van één van de vermoorde studenten tijdens een protest vorig weekend in Peshawar. De bevolking wilt dat de daders van de aanval snel voor de rechter worden gebracht.
EPA Een familielid van één van de vermoorde studenten tijdens een protest vorig weekend in Peshawar. De bevolking wilt dat de daders van de aanval snel voor de rechter worden gebracht.
Pakistan heeft opnieuw twaalf mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de moordpartij op een school in Peshawar. Daarbij kwamen in december 150 mensen om, vooral schoolkinderen.

De verdachten zijn leden van de Taliban, meldde nieuwszender al-Jazeera vandaag. Negen anderen van hun groep zouden eerder al gedood zijn, aldus een woordvoerder van het leger. Bij de arrestaties was ook Afghanistan betrokken; daar zijn zes mensen opgepakt na tips van de Pakistaanse autoriteiten.

Sinds het bloedbad op de school zijn verschillende keren verdachten opgepakt. De terroristische aanval op de school zorgde ook voor een Pakistaans offensief tegen de Taliban en andere militante groepen. Honderden strijders werden gedood.

Vandaag werd opnieuw een aanslag gepleegd in Peshawar, zo liet het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten via Twitter. Een imam zou het doelwit zijn geweest van een bomaanslag op een moskee na afloop van het gebed. In de stad is een hoog dreigingsniveau voor terreur van kracht. Volgens het Pakistaanse medium Dawn zijn bij de aanslag drie doden en twintig gewonden gevallen.

Volgens het ministerie woedt er in de stad nog een vuurgevecht tussen terroristen en de politie