Pakistan International Airlines schorst 150 piloten met mogelijk valse licentie

Archiefbeeld. Een toestel van Pakistan International Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de Pakistaanse miljoenenstad Karachi.
EPA Archiefbeeld. Een toestel van Pakistan International Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de Pakistaanse miljoenenstad Karachi.
Pakistan International Airlines (PIA) houdt 150 van zijn piloten aan de grond omdat ze ervan verdacht worden een valse licentie te hebben. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij donderdag bekend, een maand na de crash van een van haar A320's.

De Airbus A320 van Pakistan International Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de miljoenenstad Karachi. Slechts 2 van de 99 inzittenden overleefden de crash, op de grond kwam ook een kind om het leven. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Minister van Luchtvaart Ghulam Sarwar Khan maakte woensdag voorlopige resultaten van het onderzoek naar de crash bekend. Zo blijkt dat de gebruikelijke procedures niet werden gevolgd en dat zowel de piloten als de luchtverkeersleiding "nalatig" waren en meerdere waarschuwingen in de wind hebben geslagen. De minister gaf daarbij ook kritiek op het gebrek aan kwalificaties bij Pakistaanse piloten: 263 van de 860 actieve piloten hebben volgens hem "niet zelf meegedaan aan de examens". 

Een woordvoerder van PIA zegt in een reactie dat ongeveer 150 van die piloten met "valse of verdachte licenties" bij de luchtvaartmaatschappij aan de slag blijken te zijn. "We hebben beslist om ze met onmiddellijke ingang aan de grond te houden." PIA verliest zo ongeveer een derde van zijn 434 piloten.

Een toestel van Pakistan International Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de Pakistaanse miljoenenstad Karachi.
EPA Een toestel van Pakistan International Airlines stortte vorige maand neer in een woonwijk in de Pakistaanse miljoenenstad Karachi.

Lees ook: Overlevende vliegtuigcrash Pakistan getuigt: “Ik maakte mijn gordel los, liep in de richting van het licht en sprong drie meter naar beneden”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.