Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken neergeschoten

De Afghaanse binnenlandminister Ahsan Iqbal overleefde de aanslag.
REUTERS De Afghaanse binnenlandminister Ahsan Iqbal overleefde de aanslag.
De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken is neergeschoten. Een man opende het vuur toen minister Ahsan Iqbal een verkiezingsbijeenkomst bijwoonde in de provincie Punjab, bericht de Pakistaanse krant Dawn. 

De minister overleefde de aanslag. De politie meldt dat Iqbal een schotwond opliep aan een schouder. De politicus is overgebracht naar een ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De vermeende schutter is aangehouden. Hij wordt verhoord door de politie. Over het motief van de dader is nog niets bekend. In september vinden in Pakistan verkiezingen plaats. De eerste minister Shahid Khaqan Abbasi veroordeelde de aanval.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny buyse

    @Arthur, kan je u dan voorstellen dat we volgens Trump dan nog allemaal wapens moeten dragen en bezitten ook! Het zal hier nogal vonken geven mijn gedacht!

  • Arthur Houben

    Dat krijg je als je niks meer te verliezen hebt. Daar stevenen wij ook op af als de politiek hier bezig blijft met de bevolking te verarmen door hun wanbeleid en eigenbelang zonder van richting te veranderen en voor hun volk te zorgen..en ze zullen met velen zijn die niks meer te verliezen hebben zoals de politiek nu bezig is, knabbel nog maar wat aan SZ, zorg, pensioenen etc...

  • Albert Koning

    Waarom, zullen vele mesen zich -al dan niet terecht- afvragen gebeurt dat niet bij ons ?