Pakistaans politicus: “Als ik een atoombom had, zou ik Nederland verwoesten”

Khadim Hussain Rizvi (TLP)
Wikipedia Khadim Hussain Rizvi (TLP)
In Pakistan wil islamitisch politicus Khadim Hussain Rizvi een atoombom loslaten boven Nederland. Dat zei hij tijdens een persconferentie. Hij reageert hiermee op het nieuws dat Nederlands politicus Geert Wilders een magazine met enkel Mohamedcartoons wil uitgeven.

“Als ze me een atoombom geven, zou ik Nederland van de kaart vegen nog voor ze hun cartoonwedstrijd kunnen organiseren!” Met die sterke verwoording uit Pakistaans politicus Khadim Hussain Rizvi zijn ongenoegen over de plannen van Geert Wilders.

De Nederlandse PVV-politicus werkt aan een magazine met niets dan Mohamedcartoons. Hiervoor schreef hij een wedstrijd uit voor cartoonisten overal ter wereld. Hij kreeg naar eigen zeggen al meer dan 200 inzendingen binnen.

Dat Rizvi daar niet mee opgezet is, spreekt voor zich. Als leider van de streng islamitische partij TLP is het afbeelden van de profeet Mohamed onaanvaardbaar voor hem. Ondanks zijn conservatieve houding, wint Rizvi de laatste jaren stapsgewijs aan populariteit in Pakistan. Radicale uitspraken als deze worden vaak goed onthaald door zijn achterban.

Geert Wilders (PVV)
ANP Geert Wilders (PVV)37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Het zijn maar cartoons met een thema.Als de entourage van zo iemand een atoombom zou lossen, dan zal die ws niet ver geraken. 't Is allemaal prietpraat. Hij zal een beetje teveel cat gekauwd hebben om zijn volgers op te jutten.

 • Eida Lam

  De religie van de vrede laat zich weer eens van zijn smalste kant zien. Niets nieuws onder de zon.

 • Karel Tichmann

  Harmen van den Heuvel: "Dus één slechte Nederlander maakt dat alle Nederlanders slecht zijn"... Het is algemeen bekend als den`Ollander als vriend hebt, dan heb je echt geen vijand meer nodig...

 • Ludovic De Beuckeleer

  dat zij ons van alles verwijten met hun geloof dat honderden jaren achter loopt versta ik niet , wij mogen van hen niets en zij mogen alles . zij mogen onze meisjes verkrachten , vermoorden en verminken , en als wij een prentje willen maken van iemand met een tulband is dat heiligschennis . achterlijke cultuur.

 • lucien lemahieu

  1 bom gooien en er 20 terug krijgen, er zal iets van de kaart geveegd zijn.