Paisley (7) sterft tijdens operatie om amandelen te verwijderen: “Na een minuut was ze dood”

Paisley Cogsdill was voor de operatie "perfect gezond".
Familiefoto via WHNS Paisley Cogsdill was voor de operatie "perfect gezond".
Een zevenjarig meisje is in de Amerikaanse staat South Carolina gestorven tijdens een routineoperatie. Paisley Cogsdill was nochtans perfect gezond, vertelden familieleden aan CNN.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het meisje snurkte tijdens het slapen, maar voor de rest was er niets aan de hand met haar. “Ze had dan ook helemaal geen angst voor de ingreep”, verklaarde Mary Beth Truelock, de grootmoeder van Paisley. “Ze glimlachte en was gelukkig.” 

Maar afgelopen vrijdag ging het toch plots mis tijdens de routineoperatie om haar keelamandelen te verwijderen in een ziekenhuis in de stad Greenwood. Haar hart stopte opeens met kloppen. “De operatie was nog maar pas gestart en na een minuut was ze dood.”

Haar dood kwam totaal onverwacht. Paisley was een jonge, actieve meid die hield van sporten en dansen, zo stond te lezen in het overlijdensbericht. “Je begrijpt niet waarom deze dingen gebeuren, maar we gaan ervan uit dat het Gods plan was,” vertelde de verdrietige grootmoeder. “En dat is het enige dat ons kan helpen.”

Hoewel een zogenoemde tonsillectomie beschouwd wordt als een routineoperatie, sterven er wereldwijd toch jaarlijks een paar mensen door de ingreep - vaak te wijten aan een nabloeding, zo verduidelijkt de Nederlandse arts Jan van der Borden tegenover Metro. De ouders van het meisje hopen dat de resultaten van de autopsie meer klaarheid zullen scheppen over de doodsoorzaak.

Een GoFundMe-pagina die werd opgezet om de begrafeniskosten te betalen, had donderdag al meer dan 41.000 dollar (ruim 37.000 euro) opgehaald.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  blijkbaar is de VS dan toch niet het land van melk en honing.

 • André Lejeune

  Gods plan in hemelsnaam hoe is dat mogelijk .als dat God is hou hem dan.

 • Jos Dupont

  Gods plan ? Als je dat wil in geloven , goed voor u , maar dan mag je uwe God voor mijn part wel hebben !

 • kris deka

  Gods plan.. en dan is het ok?

 • Daisy De Smedt

  Verschrikkelijk om zo jong te moeten gaan. Ik begrijp niet dat er een crowdfunding is moeten worden opgezet om de begrafenis te betalen. Kunnen mensen nu echt niet meer zorgen voor hun dierbaren!