Paddock wou met speciale kogels nog meer slachtoffers maken. Gelukkig waren ze uitverkocht

HLN
Stephen Paddock schoot zondagavond in Las Vegas 58 festivalgangers dood. Honderden raakten gewond. Maar door een speling van het lot vielen er niet nog meer slachtoffers. Paddock wou namelijk speciale lichtgevende kogels kopen, maar die had de verkoper gelukkig niet in de aanbieding.

Enkele weken geleden probeerde Paddock speciale 'tracerkogels' te kopen op een wapenbeurs in Phoenix. Dat meldt de politie. Omdat de verkoper geen dergelijke kogels in de aanbieding had, kocht Paddock andere munitie op de beurs, die hij wellicht gebruikte tijdens zijn moordpartij zondag.

Lees verder onder de foto.

Stephen Paddock
rv Stephen Paddock

Licht in de duisternis

Tracerkogels zijn kogels met een pyrotechnische lading die een lichtgevend pad achterlaten nadat ze zijn afgevuurd. Met de speciale kogels zou Paddock tijdens zijn nachtelijke schietpartij veel preciezer hebben kunnen schieten. Nu gingen veel kogels verloren in de duisternis. Analist en voormalig militair Art Roderick laat er geen twijfel over bestaan: "Met die kogels was de dodentol nog veel zwaarder geweest."

Ook een nadeel

Mocht Paddock tracerkogels hebben gebruikt, dan zou de politie hem wel sneller opgespoord hebben. "Nu was het heel moeilijk om uit te maken van waar de kogels precies werden afgevuurd", zegt voormalig FBI-agent James Gagliano. "We konden geen flitsen zien, dus Paddock heeft de loop van zijn geweer binnen gehouden."

Paddock nam zowel het festival als brandstoftanks 300 meter verder onder vuur.
HLN Paddock nam zowel het festival als brandstoftanks 300 meter verder onder vuur.

Ontsnappen

Alles wijst erop dat Paddock niet alleen wou ontsnappen, maar ook nog meer slachtoffers wou maken. In zijn auto werden nog eens 1.600 kogels en 25 kilo explosieven aangetroffen. "Hij heeft er alles aan gedaan om toch nog te ontsnappen", zei Joseph Lombardo, sheriff van Las Vegas. Lombardo trad niet in detail over hoe hij dat precies wou doen.

Sheriff Joseph Lombardo
afp Sheriff Joseph Lombardo12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joan lute

  En het gekste van al is dat er restaurants zijn die klanten met een zichtbare wapen korting op hun bestelling bieden en deze korting zelfs afficheren

 • Gino De Neef

  Tracers maken helemaal niet meer slachtoffers. Vermoedelijk dacht hij zo die brandstof tanks in brand te zetten. Wat een tracer ook al niet kan doen.

 • Annick Vandenbrande

  Ik kan nog altijd niet geloven dat na zoveel moorden met wapens in Amerika, je het recht hebt/beschikt over een wapen. Het kan er bij mij niet in ? Waar zit de logica ?

 • Johan Coppens

  Waarom probeert men altijd dingen die al erg zijn nog erger voor te stellen. Die man heeft die kogels niet kunnen kopen. Dus heeft het geen zin af te komen met: wat als.... Het is al erg genoeg geweest

 • Glenn Ohst

  Heel raar zonder training dit te hebben kunnen uitvoeren.