Paddock klaagde daags voor schietpartij over te luide countrymuziek van onderburen

De kapotte ramen in het Mandalay Bay-hotel in Las Vegas laten zien van waaruit Stephan Paddock de massa onder vuur nam.
photo_news De kapotte ramen in het Mandalay Bay-hotel in Las Vegas laten zien van waaruit Stephan Paddock de massa onder vuur nam.
In de nacht van zaterdag op zondag (plaatselijke tijd), daags voor de dodelijke schietpartij in Las Vegas, heeft massamoordenaar Stephan Paddock tweemaal telefonisch bij de receptie van het Mandalay Bay-hotel geklaagd over te luide muziek bij zijn onderburen. Dat meldt de New York Times.

De kamer 31-135, net onder die van Stephan Paddock (64), was verhuurd aan restauranthouder Albert Garzon en zijn vrouw. Ze hadden vrienden over de vloer en hadden op de achtergrond countrymuziek opstaan. Rond half twee 's nachts kwamen er bewakingsagenten langs die vroegen om de muziek zachter te zetten. Garzon vroeg hen wie er geklaagd had daar de aanpalende kamers niet verhuurd waren. "We kregen een telefoontje van de gast die net boven u verblijft, vertelden ze me", aldus Garzon aan de New York Times.  Het gezelschap zette de muziek zachter, maar niet genoeg blijkbaar. Want een half uur later stonden opnieuw bewakingsagenten voor de deur. Paddock had opnieuw de receptie gebeld met de melding dat muziek te luid bleef staan. Garzon zette daarop de muziek af.

Paddock had wederom de receptie gebeld met de melding dat muziek te luid bleef staan. Garzon zette daarop de muziek af.

Pas enkele uren na de schietpartij, toen duidelijk werd van waaruit Paddock de massa onder vuur had genomen, realiseerde restauranthouder Garzon zich dat de klachten over het nachtlawaai afkomstig waren van de massamoordenaar. Bij de schietpartij vielen zeker 59 doden en raakten meer dan 500 mensen gewond. Schutter Paddock pleegde zelfmoord. Zijn motief is onbekend. Het gaat om de zwaarste schietpartij uit de moderne Amerikaanse geschiedenis.

afp2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • george patrick martou

    als ik het zo allemaal eens bekijk denk ik dat die vent gewoon doorgeslagen is na teveel stress gedurende lange tijd, teveel lawaai de dag ervoor, de avond daarop, wie weet hoelang die al over zijn toeren aan het leven was .... geen ekskuus natuurlijk hé !

  • Antigoon antigoon

    Jah, last van nachtlawaai door country muziek van zijn onderbuur is vást het motief geweest voor zijn verzameling wapens en de moordpartij: gestoorde of psychisch verwarde man of zijn ze daar nog niet over uit? En paddock belde wederom de receptie nádat garzon de muziek reeds afgezet had? Wat een leugens weer allemaal, trapt er nog iemand in?