Paardenstaart raakt verstrikt in kermisattractie: Elizabeth (11) volledig gescalpeerd

Een schedelbreuk én gescalpeerd: zo vreselijk is een elfjarig meisje eraan toe nadat ze vorige zaterdag met haar paardenstaart verstrikt raakte in een draaiende kermisattractie in Ohama (Nebraska). Elizabeth Gilreath ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

"Het duurde vijf à tien minuten vooraleer het mechanisme stilgelegd kon worden", getuigt vader Timothy in tranen. "In die tijd werden haar haren tientallen keren rondgedraaid. De dokters weten nog niet of haar spieren weer zullen werken en of ze nog ooit zal kunnen zien. Zij is onze lieve schat."

Aushanay Allen filmde toevallig de dramatische rit van haar vriendin. "Er is niets dat we konden doen. Ik stond recht en riep dat ze dat ding moesten afzetten."

Please pray for my baby girl. Lord... - Virginia Cooksey | Facebook

Uit bewakingsbeelden blijkt dat een verantwoordelijke wegrende, allicht om hulp te gaan halen. Intussen bleven de karretjes verder bewegen.

Jolene Cisneros, een toevallige getuige, schoot wel meteen in actie. Met brute kracht slaagde ze erin de attractie te stoppen. "Ik zei tegen haar dat alles wel goed zou komen, zij vroeg zich enkel af waar haar mooie haar naartoe was."

Elizabeth was toen al hevig aan het bloeden, even later zou ze het bewustzijn verliezen. De vrouw vreesde dat het meisje in haar armen zou sterven.

Jolene werd door de familie als een ware heldin bestempeld.
YouTube Jolene werd door de familie als een ware heldin bestempeld.

"Lulu (haar koosnaampje; nvdr) kan al in mijn hand knijpen om antwoord te geven en te laten zien dat ze mij begrijpt", aldus moeder Virginia Cooksey. De woordvoerster van de festiviteiten op Cinco de mayo (een feestdag in Amerika; nvdr) liet weten dat "veiligheid onze topprioriteit is".

Timothy reageerde geschokt toen hij zijn dochter voor het eerst zag liggen. "Ze is gemarteld geweest, maar ik fluisterde haar in het oor dat ze sterk is. Ze is niets voor niets een Gilreath."

Elizabeth in betere tijden.
YouTube Elizabeth in betere tijden.

Op Facebook blijft de moeder er de moed in houden. "Heer, sta haar bij en zorg ervoor dat ze volledig herstelt. Lulu is zo'n prachtig meisje. Als ze later groot is, wil ze senatrice worden. Ze houdt van lezen en leren en ziet haar familie heel graag. Familie en vrienden, bid voor Lulu op deze moederdag. Geen enkele mama zou mogen voelen wat ik nu meemaak."

"Ik wil dat de stommerik die hier verantwoordelijk voor is gestraft wordt. En ik wil ook weten wie geholpen heeft om het leven van mijn dochter te redden. Hen zijn we heel dankbaar. We hebben nog een lange weg te gaan. Bedankt in ieder geval voor de enorme steun die we nu krijgen. Als Lulu wakker wordt, zal ze beseffen hoe graag ze gezien wordt. Blijf alstublieft bidden voor mijn kleine meid."

De moeder is er kapot van.
YouTube De moeder is er kapot van.