Paard steigert en verliest evenwicht: ruitertje (7) overleden

De manege waar het drama zich voltrok.
Screenshot ZRF Neuenkirchen De manege waar het drama zich voltrok.
Een 7-jarig meisje uit het Duitse Neuenkirchen (Noordrijn-Westfalen) is gisteren zo zwaar gewond geraakt tijdens een paardentoernooi in haar woonplaats dat ze later in het ziekenhuis bezweek aan haar verwondingen. Het toernooi werd geannuleerd. 

Het drama vond plaats tijdens het Voorjaarstoernooi van rijvereniging Neuenkirchen. Het meisje en haar paard waren in de prijzen gevallen en stonden omstreeks 14 uur klaar voor de prijsuitreiking. Door nog onbekende oorzaak begon het paard te steigeren, wierp zijn jeugdige berijdster af, verloor daarna zijn evenwicht en kwam bovenop het meisje terecht.  

Hulpverleners en een spoedgevallenarts ontfermden zich over het zwaargewonde meisje en wisten haar te stabiliseren. Een traumahelikopter vervoerde haar daarna naar het ziekenhuis. Daar bezweek ze gisteravond laat, verklaarde de politie tegenover Duitse media. 

De familie van het ruitertje en een aantal bezoekers van het paardentoernooi kregen psychologische bijstand. Het evenement werd na het drama afgebroken.  
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Dimers

  Héél erg ! R.I.P. jonge meid !!!

 • CHRIS DE BRUYN

  Hoe erg ! Sterkte aan iedereen in Neuenkirchen !

 • Michel Ernemann

  Zeer spijtig ongeval. Uit ervaring weet ik dat ieder paard schrik kan krijgen van onbekende en/of onverwachte situaties. Wie beweert dat hij nog gevallen is heeft nooit met een paard gereden. Sterkte voor de nabestaanden.

 • Van Eersel Guy

  Damn, sterkte aan de familie en vrienden

 • Niels Verhoeven

  Hartverscheurend. Sterkte aan de Familie en vrienden.