Exclusief voor abonnees

OVERZICHT. Zo staan onze buurlanden ervoor in hun strijd tegen coronavirus

Een toerist aan de Brandenburger Tor in Berlijn.
Photo News Een toerist aan de Brandenburger Tor in Berlijn.
Niet alleen in ons land gaan de coronacijfers opnieuw de hoogte in, ook in enkele van onze buurlanden worden weer meer besmettingen vastgesteld. In Frankrijk werden afgelopen weekend zelfs recordcijfers opgetekend. Een overzicht van hoe de landen rondom ons ervoor staan. En wat ze doen (of net níét doen) om het virus te counteren.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Regina Van Akker

  De cijfers van de buurlanden interesseren me minder dan de onze; ik wil opgave van de dagelijkse besmettingen op het aantal uitgevoerde tests, geen tweeweekse gemiddelden om de ernst van de zaak te verdoezelen. België moest maar eens een negatief imago krijgen in het buitennland! Alsof we dat al niet lang hebben! Wanneer worden jullie wakker? In de buurlanden lachen ze met ons gefoeffel!

 • Frans Roosen

  Een beetje serieus rapporteren aub; in Nederland heeft het eigen CBS (statistiekbureau) aangegeven dat het sterftecijfer van 6235 (door RIVM) een onderschatting tussen de 4000 en de 7000 was! Zelfs patiënten die duidelijk Covid19 positief waren op een ct-scan vd longen werden niet meegerekend want er was geen test gedaan. Zij moesten zelfs uitwijken naar Duitsland om patiënten te plaatsen, dat hebben we in België gelukkig nooit meegemaakt dankzij een goedwerkend federaal spreidingsplan!

 • guido van der smissen

  Enkel en alleen te danken aan opening scholen en alles wat ermee gepaard gaat, zwemmen, bussen, studie enz

 • THEO BAELUS

  Volgens reisadvies buitenlandse zaken moeten de reizigers uit de provincie Antwerpen niet in quarantaine enkel deze van stad Antwerpen en de 9 districten