OVERZICHT: Deze namen uit entourage Trump duiken op in 'Kremlinconnectie'

Deze betoger heeft een niet mis te verstane boodschap voor Michael Flynn.
AFP Deze betoger heeft een niet mis te verstane boodschap voor Michael Flynn.
Er lopen geruchtmakende onderzoeken naar mogelijke banden tussen de entourage van Donald Trump en de regering in Rusland. De inlichtingencommissie van de Senaat en de door Justitie aangestelde speciaal onderzoeker Robert Mueller houden zich met de 'Kremlinconnectie' bezig. Een overzicht van personen die telkens met de connectie in verband gebracht worden.

MICHEAL FLYNN: Trumps nationaal veiligheidsadviseur gedurende circa drie weken, erkent inmiddels tegenover de recherche (FBI) valse verklaringen te hebben afgelegd over contacten die hij eind vorig jaar had met ambassadeur Sergej Kisljak van Rusland. Generaal buiten dienst Flynn moest in februari van het politiek toneel verdwijnen, maar werkt naar het zich laat aanzien nu samen met de FBI en Mueller. Mueller zou veel van hem kunnen opsteken over de 'Kremlinconnectie'.

Michael Flynn.
EPA Michael Flynn.

JEFF SESSIONS: De senator uit Alabama werd minister van Justitie, nadat hij in een hoorzitting over zijn voordracht stelde geen contacten met Russische functionarissen te hebben gehad in de campagnetijd voor de verkiezing (van 2016). Volgens Amerikaanse media had hij die wel. Sessions heeft uitdrukkelijk verklaard zich als minister niet te mengen in de affaire, omdat dat zou leiden tot belangenverstrengeling. Trump heeft hem over deze terughoudendheid de mantel uitgeveegd.

Jeff Sessions.
AFP Jeff Sessions.

JARED KUSHNER: De schoonzoon van Trump, Kushner, zou volgens Amerikaanse media de man zijn achter de contacten van Flynn met Russen. Kushner sprak Kisljak zelf ook, maar weerspreekt beschuldigingen dat hij daar over een soort geheim kanaal tussen het team van Trump en het Kremlin zou hebben gesproken.

White House senior advisor Jared Kushner, seated with his wife White House senior advisor Ivanka Trump and their children, looks over at U.S. President Donald Trump as he bows his head during the prayer at the National Christmas Tree lighting ceremony near the White House in Washington, U.S. November 30, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst
REUTERS White House senior advisor Jared Kushner, seated with his wife White House senior advisor Ivanka Trump and their children, looks over at U.S. President Donald Trump as he bows his head during the prayer at the National Christmas Tree lighting ceremony near the White House in Washington, U.S. November 30, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst

DONALD TRUMP JUNIOR: De oudste zoon van de president onderhield in de campagnetijd vorig jaar contact met het netwerk WikiLeaks dat gehackte e-mails uit de entourage van presidentskandidate Hillary Clinton publiceerde. Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigen Rusland ervan verantwoordelijk te zijn voor het hacken van die e-mails.

Donald Trump Jr.
AFP Donald Trump Jr.

PAUL MANAFORT: Ex-chef van Trumps verkiezingscampagne Manafort wordt ervan beschuldigd samen met zakenpartner Rick Gates te hebben samengezworen tegen de VS, onder meer door geld wit te wassen en belasting te ontduiken. Hij heeft veel zaken in Oost-Europa gedaan. Manafort was ook bij een raadselachtige ontmoeting van Kushner en Trump junior met een Russische advocate, Natalia Veselnitsjkaja in juni 2016 in de Trump Tower.

Paul Manafort.
REUTERS Paul Manafort.

GEORGE PAPADOPOULOS: Campagne-adviseur Papadopoulos heeft toegegeven tegenover de FBI te hebben gelogen over contacten met een Rus tijdens zijn werk aan de Trump-campagne.

George Papadopoulos.
AFP George Papadopoulos.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carl Op de Beeck

  Miljardairs in de VS en miljardairs in Rusland spelen onder één hoedje, daarover gaat het eigenlijk.

 • chantal prez

  De bewoners van het Witte Huis zijn erger dan de maffia. En toch heb je pipo's die niks,nada,nothing verdacht vinden.Moest het links zijn,dan zou je ze nogal horen bulderen.De schuldigen mogen toegeven dat ze gelogen hebben,dan nog willen de fans het niet zien.Dezelfden trouwens die een staatsgreep in Spanje ook normaal vinden.Verblinde mensen.

 • Daan Roos

  De reporter die het nieuws bracht over Flynn is intussen ontslagen. Fake news.

 • annie dupont

  ze komen dichter en toch blijven de verstokte trump aanhangers hem steunen.

 • Fons Casteels

  Trump mag banden hebben met Rusland. Het zou zelfs slecht zijn dat hij, als Amerikaans president, geen contact heeft met Rusland (bijv. om het probleem Noord-Korea te bespreken). Het enige dat Mueller moet onderzoeken, is of er Russische inmenging is geweest bij de Amerikaanse verkiezingen. Zowel Mueller als de linkse main stream media zoeken daar nu al een jaar naar. Resultaat van die zoektochten: niets,, rien, nada, nothing.