Overvallers stelen 750 kilo goud op Braziliaanse luchthaven

De wagen die gebruikt en later achtergelaten werd door de gangsters.
REUTERS De wagen die gebruikt en later achtergelaten werd door de gangsters.
Gewapende overvallers zijn erin geslaagd om voor 750 kilogram goud en andere waardevolle metalen te stelen op de internationale luchthaven van Sao Paulo in Brazilië. Dat is de drukste luchthaven van Zuid-Amerika. De totale waarde van de buit wordt geschat op 36 miljoen euro.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De overval gebeurde gisteren en vond plaats in een vrachtterminal van Guarulhos Airport. Enkele van de gangsters arriveerden in een zwarte pick-up die op een wagen van de federale politie van Brazilië leek. Vier gemaskerde mannen sprongen eruit. Zeker een van hen had een vuurwapen.

Gijzelaars

Volgens persbureau Reuters – dat beelden zag van de beveiligingscamera’s – dwongen de gangsters personeel van de luchthaven om de pick-up vol te laden met goud. De politie spreekt van 2 gijzelaars en een buit van 750 kilogram goud en andere waardevolle metalen.


De daders zijn nog voortvluchtig. Volgens een woordvoerster van de luchthaven raakte niemand gewond.


Volgens de Britse openbare omroep BBC was het goud onder meer bestemd voor New York en Zurich.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Percy Pursewarden

    @ Hedwig Jacobs: factcheck: de voorbije jaren emigreerden er in totaal gemiddeld zo'n 10 000 à 15 000 Brazilianen naar de VS. De emigratie uit de Spaanstalige Zuid-Amerikaanse landen is veel groter. En die muur van Trump is inderdaad belachelijk, want daarmee ga je ze niet tegenhouden: de meeste Brazilianen komen het land legaal binnen via een beperkt (toeristen)visum en gaan gewoon niet terug nadat het visum is vervallen.

  • Hedwig Jacobs

    In de Braziliaanse gevangenissen zitten twee miljoen criminelen opgesloten, iedere maand laten ze er 100.000 vrij die kunnen dan naar de VS gaan, om er een nieuw leven op te bouwen, en dan maar Trump uitlachen omdat hij een muur wil bouwen.