Overvaller sterft na aanrijding achtervolgende bewoners: vrouw op vrije voeten

Het bestelbusje waarmee de overvaller (46) werd aangereden. Hij overleed aan zijn verwondingen.
ANP Het bestelbusje waarmee de overvaller (46) werd aangereden. Hij overleed aan zijn verwondingen.
De 32-jarige vrouw die samen met haar 34-jarige man donderdag was gearresteerd voor de aanrijding op een man die even daarvoor hen thuis in de Nederlandse stad Arnhem had overvallen,  is zaterdagavond weer in vrijheid gesteld. De vrouw blijft verdachte in de zaak.

Een oproep van de politie aan getuigen om zich te melden heeft zaterdag tot niets geleid. De politie deed gisteren weer buurtonderzoek aan de Limburgsingel waar het ongeval plaatsvond.

Na de overval gingen de bewoners achter de verdachte aan in een busje van een pizzakoerier dat in de straat stond. Daarbij werd geschoten. Door wie is nog niet bekend. Volgens buurtbewoners reed de bewoner (Albert K.) in een nabijgelegen plantsoentje de vermoedelijke overvaller aan. De  46-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats overleed aan zijn verwondingen.

De man pleegde de gewapende overval mogelijk niet alleen. Of er hulp was van een tweede dader, wordt nog onderzocht. Vrijdag is de voorlopige hechtenis van de 34-jarige Albert K. met drie dagen verlengd.

Sporenonderzoek in en rond het huis aan de Limburgsingel in de Arnhemse wijk De Laar-Oost.
ANP Sporenonderzoek in en rond het huis aan de Limburgsingel in de Arnhemse wijk De Laar-Oost.
ANP