Overstromingen in Sardinië: vrouw overleden

Auto's reden zich vast in het water.
AP Auto's reden zich vast in het water.
Zware regenval zorgt op vele plaatsen in Sardinië voor overstromingen. Een vermiste vrouw is dood teruggevonden, meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.

De dame was met de auto op weg naar de hoofdstad Cagliari toen zij en haar gezin onderweg verrast werden door een overstroming. Haar man en kinderen konden wel gered worden.

Het publieke leven in en rond Cagliari ligt grotendeels stil. Op bevel van de gemeente blijven scholen, parken, musea, sportfaciliteiten en begraafplaatsen dicht. 

De Civiele Bescherming waarschuwde voor bijzonder slechte weersomstandigheden. Dat gebeurde ook voor het Italiaanse vasteland, onder meer voor de regio Ligurië. Maar ondanks de hevige regen is de situatie daar wel onder controle.

Gisteren stortte in de buurt van de stad Cagliari een snelwegbrug in door de hevige regenval. Er vielen geen slachtoffers omdat de brug al afgesloten was voor het verkeer. Er was namelijk een verzakking in het wegdek vastgesteld.

AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.