Overlevenden telefoneren van onder het puin van ingestorte fabriek Pakistan

Na de instorting van een fabrieksgebouw in Pakistan zijn vooralsnog 21 doden gevonden. In de grootstad Lahore zoeken hulpverleners naar vermisten. Meer dan 80 mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht, zo zei Mohamed Usman van het stadsbestuur.

Telefoontjes van onder het puin
Volgens Usman liggen nog overlevenden onder het puin en dat is intussen ook bevestigd. Overlevenden die onder het puin van de ingestorte fabriek wachten op hulp, bellen met hun mobiele telefoons om de reddingswerkers hun kant op te dirigeren.

Het dodental door het instorten van de fabriek in Lahore is vandaag intussen opgelopen tot 21. Eerder was sprake van 18 doden. Tot nu toe zijn 102 mensen uit het puin gered. Geschat wordt dat er 150 mensen in het gebouw waren toen dat instortte. De autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog zal oplopen.

Bouwregels aan laars gelapt?
Het gebouw is gisterenavond ingestort. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Pakistaanse media denken dat het gebouw door een zware aardbeving tien dagen geleden schade zou hebben opgelopen. Pakistan staat ook bekend als een land waar de aannemers de bouw- en constructieregels aan hun laars lappen.

AFP
AFP
AFP
AP