Exclusief voor abonnees

Overlevenden getuigen één jaar na Pinkpop-drama: “Iemand zei nog: we zitten hier wel op straat hè”

Bij de aanrijding komt Gilles (35) om het leven, drie anderen raken zwaargewond

Een groepje Pinkpop-gangers houdt een spontane afterparty op de Mensheggerweg in Landgraaf, bij de ingang van Camping B. Niet veel later schept Heerlenaar Danny S. de festivalgangers op deze plek. Eén persoon overlijdt, drie anderen raken zwaargewond.
Privefoto Een groepje Pinkpop-gangers houdt een spontane afterparty op de Mensheggerweg in Landgraaf, bij de ingang van Camping B. Niet veel later schept Heerlenaar Danny S. de festivalgangers op deze plek. Eén persoon overlijdt, drie anderen raken zwaargewond.
Morgen begint Pinkpop, maar vandaag al slaan veel festivalbezoekers hun tenten op in Megaland, in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. De vorige editie kreeg een inktzwarte rand toen na afloop vier festivalgangers door een auto werden opgeschept. Eén van hen overleed, drie anderen zijn nog altijd herstellende. “Ze vlogen alle kanten uit.”

De vader van Danny kan het niet bevatten. Het is maandag 18 juni 2018, iets voor drieën ’s middags in de wijk Heerlerheide. De man weet pas een paar uur dat zijn 34-jarige zoon de witte Opel bestuurde die ‘s nachts een groep Pinkpopbezoekers aanreed. Die crash domineert de mediaberichten, speculaties over een aanslag krijgen zuurstof als blijkt dat de bestuurder is doorgereden na de aanrijding.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.