Overleden miljardair Epstein “had diverse botbreuken in zijn nek”

Jeffrey Epstein werd op 10 augustus in New York dood aangetroffen in zijn cel, in deze gevangenis in Manhattan.
EPA/PN Jeffrey Epstein werd op 10 augustus in New York dood aangetroffen in zijn cel, in deze gevangenis in Manhattan.
De 66-jarige miljardair Jeffrey Epstein, die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in New York, had diverse botbreuken in zijn nek, meldt de Washington Post.

De krant baseert zich op "anonieme bronnen bekend met de uitkomsten van de autopsie" als bron. Zulke breuken kunnen voorkomen bij mensen die zichzelf ophangen. Volgens de krant kan zulk letsel echter ook voorkomen bij mensen die gewurgd zijn.
Epstein wordt verdacht van kindermisbruik en mensenhandel. Rond zijn overlijden zijn veel speculaties en complottheorieën ontstaan.

Seksuele uitbuiting

De autoriteiten arresteerden Epstein eerder dit jaar. Aanklagers stelden dat hij tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes seksueel heeft uitgebuit. Zij zouden betaald hebben gekregen om seksuele handelingen uit te voeren in zijn huizen in Manhattan en Palm Beach (Florida) en aan boord van zijn privévliegtuig. Epstein hing een gevangenisstraf van 45 jaar boven het hoofd.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Vermoorde miljardair Epstein “had diverse botbreuken in zijn nek”, die je alleen maar krijgt bij wurging.

 • Luc Lepoudre

  Jef Lois, ik bedoelde dat bij die man speciale observatie noodzakelijk was want dit was bijna voorspelbaar. Zijn erfgenamen kunnen nu lachend heel het vermogen - één miljard - opstrijken, dat anders grotendeels naar schadevergoedingen zou gegaan zijn. De slachtoffers krijgen nu geen cent want de man is nooit veroordeeld geweest. Hier zijn grotere belangen in het spel dan bij een ordinaire boef.

 • didier vandevyver

  verschillende breuken in nek is het bewijs dat er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid interventie van derden is gebeurd met als doel de stinkende beerput dicht te houden

 • Conny Van den Bosch

  Jefke, leer lezen aub, Luc bedoeld dat deze man onder strenge bewaking had moeten zitten en liefst niet in een cel in een stad waar de democraten aan de macht zijn; Het komt de democraten en vooral de Clinton clan goed uit dat de camera's per ongeluk niet werkten, dat men zijn celgenoot had verhuisd en dat de cipier van dienst juist van een andere gevangenis was overgeplaatst. Moord door de democraten.

 • Jef Lois

  Luc Lepoudre, waarom had men hem niet moeten behandelen als een alledaagse boef? Hij was nog erger man hij zat met zijn smerige hànden aan kinderen of keur jij dat goed anders moeten ze u ook eens na trekken.