Oudste zoon Fidel Castro (68) dood gevonden: "Zelfmoord"

Fidel Castro Diaz-Balart (midden).
AP Fidel Castro Diaz-Balart (midden).
Fidel 'Fidelito' Castro Díaz-Balart, de oudste zoon van de in 2016 overleden Cubaanse dictator Fidel Castro, heeft zelfmoord gepleegd. Dat melden Cubaanse staatsmedia.

De 68-jarige Fidel Ángel Castro Díaz – Balart, die ook bekend stond als 'Fidelito', omdat hij zo veel op zijn vader leek, is de enige zoon uit het eerste huwelijk van de voormalig Cubaanse leider en diens eerste vrouw Mirtha Diaz-Balart. Hij diende als wetenschappelijk adviseur van de regering en was vice-voorzitter van de Cubaanse Academie van Wetenschappen.

Zware depressies

Castro Díaz-Balart zou in de maanden voor zijn dood zijn behandeld voor zware depressies. In eerste instantie was hij zelfs opgenomen, maar hij werd de afgelopen maanden buiten het ziekenhuis behandeld. Dat meldt Cubadebate, een Cubaanse nieuwssite.

Hoe de oudste zoon van Fidel Castro zich van het leven beroofde, is niet bekendgemaakt.

Fidel Castro was van 1959 tot 2006 de onbetwiste leider van Cuba. Daarna nam zijn broer Raúl Castro de leiding over. Fidel Castro overleed op 25 november 2016 op negentigjarige leeftijd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    Ja, als "die" het al niet meer zag zitten?

  • Hugo Huybrechts

    Zijn eerste huwelijk was dus met zijn eerste vrouw.