Oudste mens ter wereld (116) overleden

Jeralean Talley eind mei.
EPA Jeralean Talley eind mei.
In de Amerikaanse staat Michigan is de vermoedelijk oudste mens ter wereld overleden. Jeralean Talley werd 116 jaar en 26 dagen oud. Ze overleed gisteren thuis in Inkster, een voorstad van Detroit, maakte een woordvoerder van de familie vandaag bekend. Ze woonde samen met haar 77-jarige dochter Thelma Holloway.

Volgens de Amerikaanse 'Gerontology Research Group' werd de Afro-Amerikaanse dame geboren op 23 mei 1899 in de staat Georgia. Ze verhuisde in 1935 met haar echtgenoot naar Michigan. Tot haar 104de levensjaar ging ze nog graag eens bowlen. Ze maakte haar kleding zelf en ging graag vissen.

Jeralean had twaalf zussen, de meesten werden 80 of 90 jaar oud. Ze was meer dan 52 jaar getrouwd met haar man Alfred Talley, toen die op 95-jarige stierf in 1988. Vrienden beschrijven de vrouw als bescheiden en erg godvruchtig.

Met het overlijden van Talley is opnieuw een Amerikaanse de oudste mens ter wereld: Susannah Jones die in New York woont. Zij werd op 6 juli 116 jaar oud. Zij en de Italiaanse Emma Morano-Martinuzzi zijn de laatste nog levende personen die in de 19de eeuw werden geboren.

REUTERS
REUTERS