Ga naar de mobiele website
^ Top

Oudste man ter wereld en Holocaust-overlevende sterft op zijn 113de

afp
De oudste man ter wereld is overleden. De Holocaust-overlevende Israël Kristal uit het Israëlische Haifa heeft vandaag op de leeftijd van 113 jaar de geest gegeven. Dat meldde de krant Haaretz. Het Guinness Book of Records had Kristal in maart 2016 tot oudste man van de wereld verklaard.

Kristal had in de herfst van 2016 zijn bar mitswa 100 jaar na datum nog eens gevierd ter gelegenheid van zijn 113de verjaardag op 15 september. De bar mitswa is het joodse feest van de religieuze meerderjarigheid en te vergelijken met het katholieke vormsel. Jongens zijn dan 13 jaar oud.

Kristal werd op 15 september 1903 in het Poolse dorpje Zarnov geboren. In 1944 werd hij naar Auschwitz gedeporteerd. Kristal verloor tijdens de Holocaust zijn eerste echtgenote en twee kinderen. In 1950 emigreerde hij naar Israël. Hij laat verschillende kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen na.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • pogi pangit

  In Griekenland had men voor de geld crisi,meer dan 100 100jarig, plotseling hadden ze geen meer allemaal op 1 dag overleden

 • Kansarax Buda

  Respect. Zelfs met de afschuwelijke tijd dat Je hebt meegemaakt, heb je nog een verder kunnen leven.. RIP.

 • Mohamed EH...

  Waw, geen enkele deftige reactie. Chapeau, je moet het maar doen. Je gezin verliezen en er zo lang verder mee moeten leven.

 • Daniel collier

  Een niet roker zeker.

 • Marc Geerts

  Hopelijk had deze mens geen giftige ei gegeten...

Meld een bug