Oudste man (112) ter wereld overlijdt amper twee weken na Guinness-wereldrecord

AFP
De oudste man ter wereld, Chitetsu Watanabe, is op 112-jarige leeftijd overleden. Dat melden Japanse media. Watanabe kreeg pas twee weken geleden het officieel certificaat van Guinness World Records.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hij werd 's werelds oudste man na het overlijden van zijn voorganger Masazo Nonaka, ook een Japanner, op 20 januari vorig jaar, op de leeftijd van 113 jaar.

Zijn geheim: altijd een glimlach

Watanabe werd geboren op 5 maart 1907 in de centraal gelegen prefectuur Niigata, en verbleef in een bejaardentehuis in datzelfde Niigata. Tot vorige zomer deed hij dagelijks sport- en wiskundeoefeningen. Het geheim voor een lang leven was, volgens de man, zich niet ergeren en steeds een glimlach op het gezicht hebben.

Nadat hij afstudeerde aan de landbouwschool verhuisde Watanabe naar Taiwan, waar hij 18 jaar in een Japanse suikerfabriek werkte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij in het Japanse leger, en erna keerde hij terug naar Niigata. Daar werkte hij tot zijn pensioen als ambtenaar.

Kinderen en (achter)kleinkinderen

De eeuweling heeft vijf kinderen, twaalf kleinkinderen, zestien achterkleinkinderen en een achterachterkleinkind. Ook de oudste levende vrouw woont in Japan. Kane Tanaka vierde in januari haar 117de verjaardag.