Oudste getrouwde koppel ter wereld is samen 208 jaar oud. De sleutel tot succes? "Mijn geduld"

REUTERS
In Japan woont het oudste nog levende getrouwde koppel ter wereld. Masao Matsumoto (108) en Miyako Matsumoto (100) zijn samen zo maar even 208 jaar oud. Volgens het paar is 'geduld' de sleutel voor een lang en geslaagd huwelijk. Meer bepaald het geduld van vrouwlief Miyako.

Japan staat bekend om zijn vele honderdjarigen en heeft nu een nieuw record beet: dat van het oudste getrouwde koppel ter wereld, met een gecombineerde leeftijd van 208 jaar. Masao werd geboren op 9 juli 1910 en zijn vrouw Miyako op 24 november 1917. Ze zijn getrouwd sinds oktober 1937. 

"Ik ben zo blij dat ik tot tranen toe bewogen ben", vertelt Miyako aan Reuters, terwijl ze samen met haar man poseert met het certificaat van Guinness World Records. "Het is allemaal dankzij mijn geduld", lacht ze. Haar man Masao beaamt dat. Het ultieme record van oudste getrouwde koppel ooit is nog steeds in handen van Karl en Gurdren Dolven uit Noorwegen, die een gecombineerde leeftijd van 210 jaar hadden toen Gurdren in 2004 overleed.

REUTERS
REUTERS
REUTERS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Charlyne Van Schuylenbergh

    Dat zal zeldzamer worden in deze wegwerpmaatschappij.

  • Eric De landtsheer

    En nog doen ze dingen tezamen. Awel, da's liefde

  • Ronald Beintema

    Geweldig!!! Van harte!!!