Oudste bruidspaar ter wereld getrouwd

George Kirby (103) en Doreen Luckie (91).
AFP George Kirby (103) en Doreen Luckie (91).
Ondanks een gezegende leeftijd van 103 en 91 jaar oud zijn George Kirby en Doreen Luckie gisteren in het huwelijksbootje getreden in het Engelse Eastbourne. Ze gaan voortaan door het leven als het koppel dat op de hoogste leeftijd getrouwd is.

De twee tortelduifjes trouwden in een zaal van het Langham Hotel in Eastbourne, dat eigendom is van Neil, de zoon van George. Enkel hun familie - met achterkleinkinderen - en goede vrienden waren aanwezig op de discrete ceremonie.

Doreen, gekleed in een witte rok die versierd was met blauwe bloemmotieven, stond recht om haar nieuwe man te kussen, die in een rolstoel zat in de kleuren van de Paralympics in Londen in 2012. George had een sober kostuum aan.

Al 27 jaar samen
Samen is het koppel 194 jaar oud. De twee Britten vestigen zo een nieuw record, want het oude, dat sinds 2002 in handen was van de Fransen François Fernandez en Madeleine Francineau, bedroeg 191 jaar, volgens het Guinness Book of Records.

George, die Doreen na 27 jaar samenleven ten huwelijk vroeg, "heeft er geen spijt van niet eerder met haar getrouwd te zijn".

"We wilden ons eerder niet bezighouden met een huwelijk maar uiteindelijk hebben we het toch gedaan."

AFP
AFP
AFP