Ouders Théo Hayez hopen op bijkomend onderzoek in Australië: “Talrijke vragen blijven onbeantwoord”

Théo Hayez verdween op 31 mei in Byron Bay
DR Théo Hayez verdween op 31 mei in Byron Bay
Bij de verdwijning van de Belg Théo Hayez in Australië eind mei zijn er nog verschillende schaduwzones, oordelen zijn ouders. Zij hopen dat de overdracht van het dossier aan de 'coroner' van de staat New South Wales (NSW) zal leiden tot bijkomende onderzoeksdaden. Die 'coroner' is een soort onderzoeksrechter die de oorzaak bij bepaalde overlijdens moet vaststellen.

"Onze wil om volledige duidelijkheid te scheppen over de verdwijning van Theo, verzwakt niet", aldus de ouders in een verklaring die werd verspreid.

De overdracht van het onderzoek door de Australische politie aan de 'coroner', "vertegenwoordigt de hoop om bijkomende onderzoeksdaden te verkrijgen". "Talrijke vragen die we hebben gesteld in juli tijdens ons eerste verblijf in Byron Bay, blijven onbeantwoord", aldus Laurent Hayez en Vinciane Delforge.

Vader Hayez zegt de Australische onderzoekers te hebben gesproken begin september. "Verschillende schaduwzones bestaan nog na dat onderhoud", stelt hij.

De ouders zullen de komende dagen ook nog de mensen ontmoeten die belast zijn met het dossier bij de Belgische politie en justitie. De komende weken keert de vader ook terug naar Australië, waar hij de 'coroner' zal ontmoeten.

Théo Hayez, afkomstig uit Overijse, was sinds eind 2018 op vakantie in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei in surfparadijs Byron Bay. Hij zou begin juni terugkeren naar België. Het signaal van zijn telefoon werd de dag nadien opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.

Het signaal van zijn telefoon werd opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.
BELGA Het signaal van zijn telefoon werd opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Een coronner wordt aangesteld om iemand te kunnen dood verklaren en eventueel een uitspraak te doen over de doodsoorzaak. Over die doodsoorzaak kan natuurlijk weinig gezegd worden wegens het feit dat er geen lijk is waarop een autopsie kan worden uitgevoerd. Die laatste vraag gaat dus waarschijnlijk open blijven.

 • Isabelle Duchene

  Als ie gaan nachtzwemmen is in een gebied vol haaien dan gaan ze m aan land moeilijk vinden. Sterkte

 • Gerda Heyndrickx

  Erg genoeg maar te is te !! Wie draait er op voor al de kosten.

 • guy vanhuysse

  Hoe dierbaar ook iemand is voor u, en zeker in dit geval ....moet men op een bepaald ogenblik mee stoppen