Ouders melden zich pas 's nachts voor gevonden jongetje (4) in zwembroek

Een vol strand in Scheveningen (Den Haag), een van de bekendste en grootste badplaatsen van Nederland. Op de dijk staat het imposante Kurhaus.
ANP Een vol strand in Scheveningen (Den Haag), een van de bekendste en grootste badplaatsen van Nederland. Op de dijk staat het imposante Kurhaus.
De Nederlandse politie heeft gisteravond rond 21.00 uur een 4-jarig jongetje gevonden dat moederziel alleen in een straat bij de dijk van badplaats Scheveningen in zijn zwembroekje rondliep. Rond 01.00 uur vannacht meldde een van de ouders zich. 

“Zij zijn herenigd met het jongetje”, laat politiebureau Scheveningen (onderdeel van de grootstad Den Haag) weten. “Het vierjarige kind was langere tijd zonder ouders. Dan maken wij daar melding van en dat wordt opgepakt door Bureau Jeugdzorg", aldus een politiewoordvoerder aan onze collega's van het Algemeen Dagblad. Zij gaan nog in gesprek met de ouders. 

Er is geen minimum aantal uren dat een kind vermist of zonder ouders ergens hoeft te zijn, voordat er een zorgmelding wordt gemaakt. “Er is een protocol, maar het hangt natuurlijk in hoge mate af van omstandigheden.”

Meerdere uren

Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk waarom de ouders er meerdere uren over deden om zich bij de politie te melden. 

Het jongetje van 1,20 meter met kort bruin haar en een blauwe zwembroek liep in zijn eentje in de Palacestraat, naast het Kurhaus in Scheveningen. Hij werd opgevangen in het politiebureau in de badplaats. 

Strandgangers in Scheveningen, met achter de bekende Pier.
ANP Strandgangers in Scheveningen, met achter de bekende Pier.30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Liliane Vervliet

  Te gek voor woorden,arme kleine !

 • Kim Feytons - Nannan

  Ik snap niet dat die ouders pas 's nachts om hun kind komen, hebben ze dan misschien zelf heel de dag elders zitten zoeken? Want dat kan natuurlijk ook hé. Ik kan me niet inbeelden dat je u kind pas 's nachts gaat zoeken. Tenzij je het aan zijn lot overlaat natuurlijk.

 • Tinneke Dene

  Ik kan me best inbeelden dat je op vakantie als ouder pas na middernacht je bed in trekt, even checken bij de kinderen en plots in paniek slaat dat er eentje is weggeglipt. Thuis zou dit niet lukken aangezien ze ons moeten passeren om buiten te geraken. Ben zelf als 5 jarige met mijn 4 jarige nicht op wandel gegaan aan zee, wij wilden flink naar de kerk. Ons ouders hebben toen ook doodsangsten uitgestaan en 't is niet in de gazet geweest! Kinderen die gaan lopen, niets nieuws aan!

 • Danielle Scherrens

  Misschien lagen de ouders ook te slapen? Oordeel niet te snel

 • Hugo BAVRE

  De kritiek op de ouders is terecht hoewel wij niet weten hoeveel tijd de langere tijd was. Na een half uur je kind niet terug vinden is op de alarmknop duwen Hier gaat het om meerdere uren voor dat de ouders zich melden bij de politie.