Ouders keren terug van Disneyland met ruim 12 kilo drugs

anp
De politie in Frankrijk heeft een man en vrouw gearresteerd die na een bezoek aan Disneyland Parijs met drugs op weg naar huis waren. Ze hadden in de auto ruim tien kilo heroine en twee kilo cocaïne verstopt.

De agenten vonden de drugs, die de man en vrouw smokkelden, onder een teddybeer en twee pluchen slangen. Die waren verpakt in pakjes van ieder 500 gram. In totaal hebben ze rond de 200.000 euro uitgegeven om de drugs te kopen en zouden ze het kunnen verkopen voor ongeveer 800.000 euro.

Het Franse stel viel op in Disneyland waardoor ze op de radar kwamen van de lokale autoriteiten. De vrouw ging met hun twee kinderen het pretpark in, terwijl de man de hoofdstad inging om de drugs te kopen. Ze reden terug in twee verschillende auto's; één met de vrouw en kinderen en de andere met de vader en de drugs.

De man werd al ruim een jaar in de gaten gehouden door de politie, zo meldt 20 Minutes. Het koppel wordt in hechtenis gehouden, berecht en gaat daarna hoogstwaarschijnlijk de cel in, zo meldt de politie.