Ouders in Berlijn moeten baby's thuis houden wegens mazelen

"Ben je ingeënt, dan blijf je gezond", zo staat op de deur van een dokterskabinet in Hamburg. Twee weken geleden overleed in Berlijn een baby aan de mazelen.
AFP "Ben je ingeënt, dan blijf je gezond", zo staat op de deur van een dokterskabinet in Hamburg. Twee weken geleden overleed in Berlijn een baby aan de mazelen.
Artsen hebben inwoners van Berlijn dringend geadviseerd baby's thuis te houden, omdat de kinderen anders een groot risico lopen besmet te raken met mazelen. Volgens het verbond van kinder- en jeugdartsen is er een kans dat besmette kinderen een chronische hersenvliesontsteking oplopen, aldus de ARD.

In Berlijn brak in oktober vorig jaar een mazelenepidemie uit. Sindsdien zijn circa 630 mensen in de Duitse hoofdstad besmet geraakt. Eind februari is een kind van anderhalf jaar oud in Berlijn aan de ziekte bezweken. Volgens Duitse media was het de eerste dode door de mazelen in Berlijn sinds 2001.

Aanvankelijk waren vooral asielzoekers uit Servië, Bosnië en andere Balkanlanden door de epidemie getroffen. Inmiddels zijn ook veel andere Berlijners besmet geraakt.