Oude vervuilende wagens vanaf juli niet meer welkom in Parijs

Smog boven Parijs, Archiefbeeld.
AP Smog boven Parijs, Archiefbeeld.
De métropole du Grand Paris (MGP) heeft vandaag een verbod op de meest vervuilende auto's goedgekeurd. Het gaat om dieselwagens die ouder zijn dan 18 jaar en wagens op benzine ouder dan 21 jaar. Zij zullen vanaf juli 2019 niet meer welkom zijn in een grote perimeter rond de hoofdstad.

Voordat het verbod effectief in voege treedt, moet het voorstel eerst voorgelegd worden aan de bevolking van de gemeentes. "We moeten samen moed hebben om de vervuiling tegen te gaan die jaarlijks 5.000 tot 6.000 doden maakt in de regio", stelde Patrick Ollier, de voorzitter van de MGP.

Volgens de vice-voorzitter Daniel Giraud voldoen de wagens niet "aan de Europese en nationale normen" voor de uitstoot van vervuilende deeltjes. Hij voegt eraan toe dat het om "oude en zeer oude voertuigen" gaat die in principe niet lang meer zullen meegaan.

De lage-emissiezone zal gelden in 79 gemeentes in het gebied binnen de A86, die een lus vormt rond Parijs en grote steden in de buitenwijken van Parijs verbindt, zoals Versailles en Bobigny.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Peeters

  Kappen van bomen door de overheid en vliegtuigen moet blijven doorgaan, begrijpen wie kan?

 • Victor Van den Bogaert

  Allemaal zever in pakjes. Dit is gewoon om mensen terug aan te zetten nieuwe auto's te kopen

 • Jan Verstrepen

  Ja en dat zal veel helpen en wie zal weer het slachtoffer zijn: mensen die geen geld hebben.

 • Frank Meynen

  wat zijn oude "vervuilende ' wagens ??? ik heb er eentje van 16 jaar oud een 1900 diesel die NIET boven de 5 liter uitkomt , mijn dochter heeft een veel jongere waar zij een premie voor heeft gekregen omdat die zo milieu vriendelijk was , ook een diesel , 1200 cc en die komt NIET ONDER de 6,5 liter !!! wat een vooruitgang toch !!!! het is zever in pakjes beste mensen maar ,,,,, om de poen is het te doen

 • philippe decock

  Allang in voege in Duitsland in alle steden. Geen groene Umwelt Zone sticker voor autos minder dan Euronorm4 en zonder deze mag je de steden niet binnen.