Oud-ijshockeyprof (38) en psychologe (48) vermoord: Californische politie tast in het duister

Slachtoffers Wendi Miller (48) en Darren Partch (38).
rv Slachtoffers Wendi Miller (48) en Darren Partch (38).
Een oud-ijshockeyprof (38) en een psychologe (48) zijn zondagavond dood aangetroffen in een appartement in het Californische Newport Beach. De politie beschouwt de feiten als dubbele moord, maar tast vooralsnog in het duister. Er werden geen sporen van inbraak aangetroffen. Het is niet duidelijk of de twee een relatie hadden.

De lugubere ontdekking werd zondagavond gedaan door de medebewoner van het luxeappartement van slachtoffer Darren Partch, voormalig professioneel ijshockeyspeler. Bijna-veertigers die nog steeds een appartement delen met een medebewoner is in Amerikaanse steden een courante praktijk, gezien de hoge huurprijzen. Volgens informatie van de plaatselijke krant Orange County Register vertoonden de lijken schotwonden. Opmerkelijk: de deur was op slot en er werden geen sporen van inbraak vastgesteld. De huisgenoot ontdekte bij zijn thuiskomst meteen het lichaam van psychologe Wendi Miller. Dat was rond 20.25 uur. Het lichaam van bewoner Partch werd pas een uur later in het appartement aangetroffen.

Vermist

Miller was twee dagen eerder als vermist opgegeven. Vrienden en familie plaatsten op sociale media oproepen om uit te kijken naar de psychologe. De vrouw en Partch werden voor het laatst levend gezien in de nacht van vrijdag op zaterdag. De twee zaten tot 1.45 uur in een café in Laguna Beach, op zo’n kwartier rijden van Newport Beach. Getuigen verklaarden aan de plaatselijke tv-zender KTLA dat Miller Partch thuis ging afzetten. Is iemand de twee gevolgd en hebben ze deze onder bedreiging binnen moeten laten? Heeft de onbekende vervolgens de moorden gepleegd, de sleutel genomen en het appartement afgesloten? Heel veel vragen blijven open. Evenmin is bekend welk wapen is gebruikt. De politie in Newport Beach gaat uit van “geïsoleerde feiten”. Buurtbewoners zijn geschokt door de feiten. Een woordvoerster van de politie kon enkel kwijt dat de zaak wordt beschouwd als dubbele moord en niet als een moord met daaropvolgende zelfdoding.

Luke Carpenter, de zoon van Miller, verklaarde op Facebook dat zijn “moeder werd doodgeschoten en dat ze niet heeft geleden.” De psychologe runde ‘Wings for Justice’, een non-profit-organisatie die zich bekommert om kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling of misbruik.

Partch was dertien jaar lang ijshockeyprof. Hij speelde nooit op het hoogste NHL-niveau, maar kwam uit in de lagere Minor League. Hij beëindigde zijn carrière bij de club San Diego Gulls in het seizoen 2005-2006. De afgelopen jaren werkte hij als financieel adviseur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.